Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Pixel King TR-332. Wasza Opinia ???

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

A ja mam jeszcze jedno szybkie pytanie. Jesli do jednego odbiornika zapne 430exII a do drugiego metza 50af1 to bedzie to normalnie dzialac w e-ttl?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    A ja mam jeszcze jedno szybkie pytanie. Jesli do jednego odbiornika zapne 430exII a do drugiego metza 50af1 to bedzie to normalnie dzialac w e-ttl?

tak

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eclipse Zobacz posta
    tak

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    Szybko, I na temat... dzieki

Domyślnie

tylko weź pod uwagę, ze przy dwóch lampach w ettl'u to już może zacząć się mala głupawka z powtarzalnością wyników :/
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

A czy ktoś wie dlaczego jak staram się przestawić proporcję błysku z 1:1 do jakiejkolwiek innej, jak zatwierdzam, to wraca mi 1:1... Co to może się dziać?

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    A czy ktoś wie dlaczego jak staram się przestawić proporcję błysku z 1:1 do jakiejkolwiek innej, jak zatwierdzam, to wraca mi 1:1... Co to może się dziać?
    zatwierdzasz w nadajniku czy na lampie ?

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goran Zobacz posta
    zatwierdzasz w nadajniku czy na lampie ?
    Zatwierdzam w aparacie w ustawieniach bezprzewodowego blysku. Kiedy chce wyzwolic dwie grupy lamp w ettl.

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Mam prośbę... Ponieważ staram się ustalić czy moje świeżo zakupione wyzwalacze Pixel King pracują prawidłowo, chciałbym was prosić o sprawdzenie pewnej rzeczy i informację jak to wygląda u was.

Do wszystkich którzy posiadają dwa odbiorniki i lampy zgodne ze sterowaniem z poziomu aparatu. Sprawdzcie proszę czy jeśli obie wyzwalane lampy są ustawione w dwóch różnych grupach, posługując się ETTL macie możliwość sterowania kompensacją jednej grupy względem drugiej? (1:1; 1:2; 1:3... itp)

Napiszcie mi proszę jakie odpalacie lampy i z jakiego body.

Ja mam 40D 2x430EXII i u mnie to nie działa... (a podobno powinno)

Dzięki za pomoc.

Domyślnie

"Nie wspiera systemu bezprzewodowego dla lamp błyskowych Canon." - taka informacja jest w instrukcji, więc wątpliwe aby można było to ustawić tak jak chcesz :/ działa bezproblemowo praca na grupach z ustalaniem mocy każdej grupy z osobna (to o czym rozmawialiśmy na gg), ale praca z wykorzystaniem proporcji grup niestety nie działa (sprawdziłem)

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eclipse Zobacz posta
    "Nie wspiera systemu bezprzewodowego dla lamp błyskowych Canon." - taka informacja jest w instrukcji, więc wątpliwe aby można było to ustawić tak jak chcesz :/ działa bezproblemowo praca na grupach z ustalaniem mocy każdej grupy z osobna (to o czym rozmawialiśmy na gg), ale praca z wykorzystaniem proporcji grup niestety nie działa (sprawdziłem)
    Bazowałem na tym teście http://forys.net/test-pixel-king/ starając się uruchomić tą funkcję, ale widocznie Rafał musiał coś pomylić. W każdym razie cieszy mnie, że przynajmniej problem się rozwiązał Biorę się za trenowanie z ustawieniami manualnymi...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów