Strona 59 z 66 PierwszyPierwszy ... 9495758596061 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 659

Wątek: [koraf] Nepal/ Mont Blanc .

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie Odp: [koraf] Nepal/ Mont Blanc .

Trzymaja poziom chociaz wydaje mi sie, że 30-stce przydałoby sie ciekawsze jeszcze światło (wydobycie tych domów w tle albo jeżeli bardziej ważny jest pierwszy plan to kolorów wody i glonów?). 29 ma chyba potencjał na lepszy kadr, może bez relingów i też z lepszym światłem? Ale to tylko takie luźne uwagi.....

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez Max13 Zobacz posta
    Trzymaja poziom chociaz wydaje mi sie, że 30-stce przydałoby sie ciekawsze jeszcze światło (wydobycie tych domów w tle albo jeżeli bardziej ważny jest pierwszy plan to kolorów wody i glonów?). 29 ma chyba potencjał na lepszy kadr, może bez relingów i też z lepszym światłem? Ale to tylko takie luźne uwagi.....
    Dzięki za uwagi , co do światła na Lofotach na początku marca, jest ono inne niż u nas tzn. tam max. wysokość słońca = 1/3 tego co u nas , ostatnie (30) było robione samyangiem 14/2.8 (testowałem szkło) z dość długim czasem naświetlania 1/13 sek., jak wiadomo w takim UWA pierwszy plan jest najbardziej widoczny, domy już niestety nie załapały się na światło, a nie chcę przeginać w PS. Natomiast 29 było robione sigmą 35/1.4 na @=5.6 (testowałem szkło przez tydzień) ok. 11:35 i to co wyszło widać .

Miasto
    Legnica

29. poprawione

30. poprawione

31.
    Ostatnio edytowane przez koraf ; 17-06-2014 o 17:42

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Wg. mnie - 29 i 30 znacznie lepiej, teraz jest fajnie, nawet światło ciekawie wyszło na 30-tce (szkoda, że zniknęły pierwowzory - można by podyskutować...)

--- Kolejny post ---

Wg. mnie - 29 i 30 znacznie lepiej, teraz jest fajnie, nawet światło ciekawie wyszło na 30-tce (szkoda, że zniknęły pierwowzory - można by podyskutować...)

Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez Max13
    Dzięki za uwagi do nowych, nie chcę wstawiać już starych . Pozdrawiam serdecznie .
    Ostatnio edytowane przez michael_key ; 17-06-2014 o 20:29 Powód: dubel

Miasto
    Legnica

32.

Miasto
    Legnica

33.

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Dość ciekawie wyszło - niby banalne ale przez układ kolorów i swiatła (zwłaszcza niebieski plus pomarańcz) daje ciekawy efekt. Pytnie : czy wyrównywać (poziomować) do linii wodu czy linii koloru pomaranczowego??

Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez Max13 Zobacz posta
    Dość ciekawie wyszło - niby banalne ale przez układ kolorów i swiatła (zwłaszcza niebieski plus pomarańcz) daje ciekawy efekt. Pytnie : czy wyrównywać (poziomować) do linii wodu czy linii koloru pomaranczowego??
    Widać od razu wprawne Twoje oko , właśnie zależało mi aby pokazać na tym zdjęciu ciszę, banalny spokój o poranku, w ciekawym świetle i kolorach jak zauważyłeś. Zdjęcie jest zrobione pod pewnym kątem, i pomimo, że równałem do poziomu daje lekkie złudzenie, że leci w prawo. Zestawienie kolorów jak się domyślasz nie jest przypadkowe.

Miasto
    Legnica

34.Fiord o świcie

Strona 59 z 66 PierwszyPierwszy ... 9495758596061 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów