Ostatnie kadry - dobre. Co raz to lepsze. Jest szeroko i widać potęgę gór.
Obróbka - jest lepiej ale jeszcze zdejmij niebieska poświatę.
Wtedy będzie już gucio.
Ostatnie kadry - dobre. Co raz to lepsze. Jest szeroko i widać potęgę gór.
Obróbka - jest lepiej ale jeszcze zdejmij niebieska poświatę.
Wtedy będzie już gucio.
Dzięki Max13, już wiem czym jest spowodowana niebieska dominanta zarówno po stronie software w olku jaki po zmniejszeniu i wstawieniu do wątku (ten sam obrazek pomniejszony i wstawiony ma większą dominantę niż oryginał). Temat mam w opracowaniu (olka mam dopiero od niecałych 2 m-cy) i po ostatnich testach w plenerze już wychodzę na prostą :grin:.
--- Kolejny post ---
Pracuję nad tym, dziękuję waldekgdynia :grin:
--- Kolejny post ---
54.
55.
56.
56 rewelacja!
choć aż się prosi ciut ciut więcej miejsca po lewej od tego niebieskiego namiotu
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Mam dwa pytania:
- Czy 55 było robione z polarem?
- Co by było, gdyby 56 wyprostować według wydeptanej ścieżki?
- Domyślam się, że koczownicy z 56wodę wytapiają sobie ze śniegu i lodu; jak zatem rozwiązują problem toi-toi (chodzi mi o to, jak kombinują, żeby nie wpaść w - hmmm - "obieg zamknięty")?
EOS - conditio sine Kwanon...
ad.1 tak
ad.2 zrobiłem jak napisałeś, w wyniku wyrównania linii, niebieski namiot po lewej wyszedł na zdjęciu w połowie, więc go wyciąłem i zdjęcie jakby straciło na wyrazie :-(.
ad.3 z wodą pewnie tak robią, toi-toi nie zauważyłem, pewnie przerywają "obieg zamknięty" w śniegu :razz:
56 robi wrazenie ale i 58 jest ciekawe - generalnie zdjecia z Mont Blanc widze glownie jako serie dobrych kadrow,