Strona 24 z 66 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 659

Wątek: [koraf] Nepal/ Mont Blanc .

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Terry Richardson też robi świetne portrety
    No, proszę Cię! Chyba chcesz mnie specjalnie zirytować
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Jeśli NG. nie wydrukuje to np ja stracę przyjemność z oglądania zdjęć korafa?
    Mam nadzieję, że nie.

A co ma NG. do moich ocen?
    No skoro koraf pyta kolegi Andrzeja o swoje zdjęcia, bo inaczej jego ocena nic nie jest warta, to niech zdjęcia oceni NG. Wybacz, ale edytorom z NG akurat ufam (pomimo, że zupełnie nie trafiają w moje gusta, ale potrafię rozumeić taką fotografię). Twoich zdjęć nigdy nie widziałem, koraf zapewne też. Tak więc dlaczego Twoja opinia jest dla niego tak wiążąca, a np. Andrzeja nie? Mam nadzieję, że jedynym powodem tego nie jest fakt, że Ty chwalisz, a Andrzej nie.

Czy Ty czytasz czasem co piszesz?Czemu chcesz nas obrazić czy urazić?
    Zarzucasz mi że podobają mi się zdjęcia korafa ,bo ja go adoruję ?
    A Tobie się nie podobają bo Go nie adorujesz? Tak?
    Nie. Ja nic nie mam do Twojej oceny, jak i nikogo. Natomiast nie podoba mi się stawianie sprawy przez korafa, który adoruje tutaj bezgranicznie wszystkich tych, którzy chwalą za "konstruktywną krytykę", ale ja tej krytyki nie znalazłem. to czy zdjęcie się podoba czy nie to inna sprawa - nic mi do niej.

Nie znajdujesz nic ciekawego w ogladaniu Nepalu.?Rozumiem.
    A ja lubię oglądać Nepal i proszę abyś mi Łaskawie pozwolił dalej ogladać te zdjęcia
    W życiu nie chciałbym Ci tego zabronić. Zresztą moje zdanie nie jest tutaj ważne. Napisałem tamtego posta tylko wyłącznie w sprawie obiektywności, której u korafa niestety nie widzę...

Na forum CB gdzie jak piszesz "dobrej fotografii nie ma".
    Dla mnie jest .I dlatego tu jestem.A Ty dlaczego?
    Szukam zajęć innych niż praca

Cytat Zamieszczone przez Bolek02
    allxages o gustach tutaj nie dyskutujemy tylko o kadrach i ich aspektach technicznych i estetycznych. Jednym się podobają portrety, innym ładne krajobrazy a jeszcze inni to malkontenci, którzy za egzotkę uznają sfotografowaną kupę śmieci Każdy może mieć własne zdanie byle na temat ... ot co
    Ale w życiu o gustach nie dyskutowałem. Co mi do gustów, każdy ma swój. Ale zdjęcia można łatwo ocenić, choćby technicznie czy merytorycznie, a gusta do tego nic nie mają.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    No, proszę Cię! Chyba chcesz mnie specjalnie zirytować
    Przecież wiesz ;-)
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 04-01-2012 o 21:49 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Że ogólnie panuje poziom kupy, to nie znaczy że gówienka należy wychwalać pod niebiosa, drogi Mirku
    Nie. Ja nic nie mam do Twojej oceny, jak i nikogo. Natomiast nie podoba mi się stawianie sprawy przez korafa, który .....
    Ale to już wiemy więc skończ może już tę krucjatę i oszczędź ludziom tych wątpliwej jakości ozdobników .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

allxages zwróc uwagę prosze na :

No skoro koraf pyta kolegi Andrzeja o swoje zdjęcia, bo inaczej jego ocena nic nie jest warta, to niech zdjęcia oceni NG. Wybacz, ale edytorom z NG akurat ufam (pomimo, że zupełnie nie trafiają w moje gusta, ale potrafię rozumeić taką fotografię). Twoich zdjęć nigdy nie widziałem, koraf zapewne też. Tak więc dlaczego Twoja opinia jest dla niego tak wiążąca, a np. Andrzeja nie? Mam nadzieję, że jedynym powodem tego nie jest fakt, że Ty chwalisz, a Andrzej nie.
    W życiu nie chciałbym Ci tego zabronić. Zresztą moje zdanie nie jest tutaj ważne. Napisałem tamtego posta tylko wyłącznie w sprawie obiektywności, której u korafa niestety nie widzę...

Nie. Ja nic nie mam do Twojej oceny, jak i nikogo. Natomiast nie podoba mi się stawianie sprawy przez korafa, który adoruje tutaj bezgranicznie wszystkich tych, którzy chwalą za "konstruktywną krytykę", ale ja tej krytyki nie znalazłem. to czy zdjęcie się podoba czy nie to inna sprawa - nic mi do niej.
    To galeria zdjęć korafa.
    Zauważ że oceniasz tu korafa,mnie ,moje zdjęcia ? ,zdjęcia na CB,uczciwość ocen,prawo korafa do wyboru opinii,
    narzucasz swoje wzorce gazety którą Ty czytasz,
    Czy to że się tu pokłócimy i porzucimy oglądanie zdjęć korafa Ci coś da?
    Czy to że jego zniechęcisz do pokazywania a mnie do oglądania będzie ok.?
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 04-01-2012 o 22:12

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Max Zobacz posta
    Po pierwsze są kompensacje niedoświetlenia i prześwietlenia - po drugie sa jeszcze dwa sposoby jeden HDR - skoro już ze statywu, druga podobna - jeszcze z czasów fotografii analogowej - naświetlanie na światła i na cienie później składasz oba i jest jak trzeba. Tę technikę najbardziej lubię, bo HDR nieco nienaturalny jest i poprawiać go trzeba.
    Dodatkowo można jakieś elementy lampą doświetlić. Przy ISO 1600 CZY 3200 to całkiem spory kawałek ściany...
    Dzięki za odpowiedź , chcę zauważyć, że byłem w grocie bez statywu (niestety wcześniej nie znałem warunków jakie zastanę), wiec nie mogłem zastosować podanej przez Ciebie metody, którą znam.
    Jeżeli przeczytałeś wątek to wiesz, że nie jest to typ fotografii, w której czeka się na moment, światło, ustawianie zestawu, po prostu idąc robisz zdjęcie albo nie , o czym wielu jak widzę tutaj zapomniało .

Dzięki modom za opanowanie sytuacji, gdyż w pewnym momencie myślałem już, że czyjś testosteron wyleje mi się biurko ;-).

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Że ogólnie panuje poziom kupy, to nie znaczy że gówienka należy wychwalać pod niebiosa, drogi Mirku
    Mam do tego trochę inny stosunek. Na "zjebkę" zawsze można liczyć, wystarczy cokolwiek wrzucić w sieć i dać mozliwość komentarza. NA pochwałe zdecydowanie rzadziej. http://www.youtube.com/watch?v=1k46kDXyhyo

Tu uważam należała się pochwała. Moja, autonomiczna i nie zgodzę się, że to zdjęcie jest "gówienkiem". Obejrzyj je na porzadnym monitorze, bo pewnie na Macku siedzisz
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

allxages
    Ty chyba nie zauważasz jednej istotnej sprawy - to jest wątek korafa , który pojechał na wycieczkę i zwiedzanie Nepalu, a nie na wyprawę fotograficzną z zamiarem opublikowania zdjęć.

Dzieli się fotografiami z podróży i oczekuje uwag, ale chyba nie takich, że fotoedytor NG by ich nie przepuścił. To IMHO żaden argument. Mocno demagogiczny.

Zdjęć jest trochę dużo (już to pisałem), ale te, które nie powodują mojego pochylenia się i zastanowienia, są po prostu jakąś-tam dokumentacją z takiego wyjazdu. Nie są fotkami wybranymi przez grono wyjadaczy, którzy mają własny pogląd na to , jak świat powinien wyglądać oczami fotografa (i ewentualnych czytelników).

Patrzę na zdjęcia korafa z jego wyjazdu i nie wszystkie muszą mi się podobać. Ale sporo się podoba i chcę je oglądać. Bez "adoracji".
    Gdybyśmy się znali w realu - być może oglądalibyśmy je ze szklaneczką whisky, ale tak nie jest, więc jest to popularna w 21 wieku wirtualna forma przekazywania informacji.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale to już wiemy więc skończ może już tę krucjatę i oszczędź ludziom tych wątpliwej jakości ozdobników .
    Super. Wyciągnąłęś jedno zdanie, żeby to napisać. Gratulację. Naprawdę.
    To, że jako chyba jedyny zrobiłem pełną analizę obrazu też nazywasz krucjatą i lepiej żebym nie pisał, bo fajniej jest jak pojawia się tylko "super! więcej!"?

Cytat Zamieszczone przez janmar
    To galeria zdjęć korafa.
    Zauważ że oceniasz tu korafa,mnie ,moje zdjęcia ? ,zdjęcia na CB,uczciwość ocen,prawo korafa do wyboru opinii,
    narzucasz swoje wzorce gazety którą Ty czytasz,
    Czy to że się tu pokłócimy i porzucimy oglądanie zdjęć korafa Ci coś da?
    Czy to że jego zniechęcisz do pokazywania a mnie do oglądania będzie ok.?
    Kilka stron temu też poruszyłem wypowiedziałem się w kwestii zdjęć. Wtedy usłyszałem (m.in. chyba od Ciebie), że to zdjęcia pamiątkowe, z podróży i nie są robione na 100% z braku możliwość. Ot zdjęcia robione przy okazji, a nie jako cel podróży.

Zaakceptowałem to (pomimo różnic w zdaniu) i nie ciągnąłem wątku.

Teraz odezwałem się, bo widzę strategię obrony przez atak korafa na Andrzeju. Nic nie poradzę. Nie potrafię przejść obojętnie jak widzę takie zagrania i tyle. Stanąłem więc w obronie. Ba, zadałem wręcz pytania co na tych fotografiach jest takiego super, dinderi odpisał i super. Ba, pokusiłem się o pełen komentarz do zdjęcia mimo, że obiecałem sobie tego w tym wątku nie robić, ale zrobiłem to aby koraf nie mógł użyć swojego koronnego argumentu o "ogólnikach".

Nigdy moim zamiarem nie była kłótnia. Rozumiem. To jest galeria. Jestem jednak przekonany, że zarówno koraf jak i każda osoba która wystawia tutaj zdjęcia, robi to po to, aby podnieść swój poziom prac, a nie po to, aby tylko klepać po ramieniu. Szkoda jednak, że koraf tak strasznie próbuje wszelką krytykę zamieść pod dywan, a za wszelką pochwałę ze dwa razy podziękować i wsprawiać wrażenie, że otoczyła go to jakaś zła ekipa, która zwyczajnie chce mu zrobić na złość.
    Jeżeli jednak korafa celem było pokazanie zdjęć wcale usłyszenia pochwał i tyle, w takim razie OK. Będę odzywał się tylko jak będę chciał pochwalić

PeeS. janmar, nie wierzę abyśmy się mogli tutaj jakkolwiek pokłócić. Przecież to zwykła dyskusja. A dla mnei w fotografii to właśnie dyskusja o niej jest najfaniejsza

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Max Zobacz posta
    Po pierwsze są kompensacje niedoświetlenia i prześwietlenia - po drugie sa jeszcze dwa sposoby jeden HDR - skoro już ze statywu, druga podobna - jeszcze z czasów fotografii analogowej - naświetlanie na światła i na cienie później składasz oba i jest jak trzeba. Tę technikę najbardziej lubię, bo HDR nieco nienaturalny jest i poprawiać go trzeba.
    Dodatkowo można jakieś elementy lampą doświetlić. Przy ISO 1600 CZY 3200 to całkiem spory kawałek ściany...
    Dziękuję za rady, też je stosuję i podobne zdanie mam a`propos HDR - ów, ale to że to wiem, czasem też pstrykam po parę razy, obserwując histogram i korygując ekspozycję nie znaczy że są to sytuacje banalne. Wymagają też czasu, a na wycieczce zorganizowanej, gdzie się pędzi i czasem brakuje czasu na fajne skadrowanie tym bardziej nie ma go na zbyt długie eksperymenty i szukanie odpowiedniego światła, czy czekanie aż pogoda się poprawi, a przecież gdzieś na początku wątku autor o tym problemie pisał.
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    po prostu idąc robisz zdjęcie albo nie
    Właśnie dlatego opanowanie sprzętu jest takie ważne. O czym cały czas jakby piszę. Wiesz że idziesz/płyniesz do jaskini - od razu wyjmujesz lampę , ustawiasz wszelkie możliwe kompensacje i wysoką czułość. Robisz kilka fot przy różnych ekspozycjach , również "na światła" , i montujesz w programie , nawet jak będzie przesunięcie - to na warstwach spokojnie to wyprostujesz. Ale do tego potrzebny jest warsztat o którym cały czas mówię. Statyw w jaskini się przydaje ale nie jest konieczny, nikt od ciebie nie wymaga jasnych skał hen daleko - przy wylocie z jaskini w morze.

Strona 24 z 66 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów