najeli nie ma takiej opcji urodziny mojego maluszka
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Zdjęcia czasem ciekawe, czasem nie warte pokazania. Na oglądających robią wrażenie bo to zupełnie inny świat, ludzie, kultura, kolory i światło. Znaczy się egzotyka.
Podoba mi się chociażby 1, 4,
Zupełnie nie podabaja mi sie np. 2,8,23,33,52,53,57,59,60,
Większośc to standardowe foty, które na ulicach Kathmandu mozna zrobić. Tyle, że tu najczęściej sa dobre pod względem technicznym. No ale przecież jesteśmy na forum CB ;-)
Mnie nie porywa, egzotykę tą znam, w Nepalu byłem dwa razy.
Mam jakoś podobnie jak Naleji. Jadę po to by coś zobaczyć, jak przy okazji jakies fajne zdjęcie uda sie zrobić to super. W górach jest jeszcze trudniej. Aparat wyjmuje się tylko na chwilę, by zrobić szybko zdjęcie, bo reszta grupy zaraz zniknie mi z oczu. Stąd nie ma czekania na światło, chmurkę, warunki. Jak tego nie ma, po prostu nie wyciągam aparatu. Idę dalej.
Właśnie... może jakieś zdjęcia z gór? Bo jak na razie były dwa, jedno niezłe a drugie zupełnie nijakie.
golek
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
EE... nie wiem dlaczego przeczytałam "macie jakieś zdjęcia z gór" ;-)
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
oczywiście zdjęcia są ciekawe, ale myślę, że już tyle naoglądaliśmy się Azji, że można wymagać lepszych
jestem pewien, że 30 lat temu byśmy się nimi zachwycali, ale dzisiaj nie jest to już tak egzotyczne i niedostępne miejsce
żeby nie było: sam, jak byłem w Pakistanie robiłem podobne obrazki wszystkiego co widzę. myślę po prostu, że można wymagać od siebie więcej.
Z tym że tych drugich jest więcej niż tych pierwszych. Mi osobiście nie zawsze przypada do gustu zastosowana GO, ale to jest tylko moje odczucie i ktoś inny może mieć zupełnie inną ocenę tego aspektu.Zdjęcia czasem ciekawe, czasem nie warte pokazania.........
Wrażenie robią - rzeczywiście zupełnie inny świat w porównaniu z naszym.Na oglądających robią wrażenie bo to zupełnie inny świat, ludzie, kultura, kolory i światło. Znaczy się egzotyka.
Biorąc pod uwagę, że w przeważającej większości przypadków autor miał tylko chwilę na złapanie danego ujęcia, to nie jest źle a wręcz całkiem dobrze....... Aparat wyjmuje się tylko na chwilę, by zrobić szybko zdjęcie, bo reszta grupy zaraz zniknie mi z oczu. Stąd nie ma czekania na światło, chmurkę, warunki
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
koraf - juz tylko napisze w podobnym duchu jak janmar: pokazuj zdjecia.
Nawet juz nie podejmuje dyskusji zwlaszcza z tymi "co tam byli, widzieli i wiedza, ze zdjecia moglyby byc lepsze". Tylko zawodowych komentarzy jakos malo - za to wiekszosc przez wlasne "Ja, Ja, Ja - tam bylem, widzialem i wiem lepiej". Nikt nie pokazal na tym forum wiekszego wyboru zdjec z tej czesci swiata - takie zdjecia wzbogacaja kazde forum - zwlaszcza takie jak CB PL, gdzie takich zdjec nie za wiele. Pokazuj zdjecia, koraf.
Ależ ta galeria urosła jak mnie nie było. Dziękuję, jeszcze raz dziękuję za wiele wnoszących wypowiedzi, tych konstruktywnych i bardzo rzeczowych (nie chce tu nikogo wyróżniać, ale wiadomo o kogo chodzi
), wiele zostało wyjaśnione, ze swojej strony postaram się wrzucać mniej zdjęć dokumentacyjnych (golek je w większości wymienił). Krytykujących proszę o konkretne wskazywanie błędów (nr zdjęcia i o co konkretnie chodzi), pozwoli to się nam wszystkim lepiej zrozumieć :grin:, a mi mam nadzieję poprawić mój warsztat.
Zatem jestem już w Pokharze.
76.
77.
78.