Strona 25 z 66 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 659

Wątek: [koraf] Nepal/ Mont Blanc .

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Allxages - nie rozumiesz kompletnie moich wypowiedzi i proszę się za mnie wypowiadać i wkładać swoje słowa w moim imieniu i w moim wątku. Myślę, że niepotrzebny jest tutaj adwokat i obrońca ucieśnionych - Allxages ze słownictwem i stylem wypowiedzi, które niestety reprezentujesz. Otrzymałeś 2 uwagi od modów i mimo to nic nie rozumiesz, wypraszam sobie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Ok.Ale psujemy zauważ watek koledze.
    Widzisz każdy ma swoje widzenie fotografii.Piszesz:

estem jednak przekonany, że zarówno koraf jak i każda osoba która wystawia tutaj zdjęcia, robi to po to, aby podnieść swój poziom prac,
    Jestem z fotografią na co dzień pięćdziesiąt lat,a takie stwierdzenie nigdy mi nie przyszło do głowy :-)

Nigdy nie wartościowuję swoich zdjęć w zależności od czyichś ocen,bo i niby po co?Poziom? A co to jest?
    Uwierz,są piękne.:smile:
    Więc jesteśmy różni.Moja fotografia to moja radość,przyjemność codzienna,fotografie na CB i nie tylko, równie dla mnie ważne jak moje.
    Satysfakcja i radość ze zdjęć użytkowników tego forum,to powód dla którego Tu jestem. Słowa jakich użyłeś pisząc o fotografii i fotografujących tu, brzydkie,złe, uraziły mnie niezależnie od Twoich zamiarów.

Sorry koraf ......

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Max Zobacz posta
    Właśnie dlatego opanowanie sprzętu jest takie ważne. O czym cały czas jakby piszę. Wiesz że idziesz/płyniesz do jaskini - od razu wyjmujesz lampę , ustawiasz wszelkie możliwe kompensacje i wysoką czułość. Robisz kilka fot przy różnych ekspozycjach , również "na światła" , i montujesz w programie , nawet jak będzie przesunięcie - to na warstwach spokojnie to wyprostujesz. Ale do tego potrzebny jest warsztat o którym cały czas mówię. Statyw w jaskini się przydaje ale nie jest konieczny, nikt od ciebie nie wymaga jasnych skał hen daleko - przy wylocie z jaskini w morze.
    W pełni się zgadzam :grin:, opanowanie sprzętu i trening czyni mistrza. Niestety nie było czasu na ustawianie sprzętu i wykonanie kilku zdjęć przy różnych nastawach.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Ok.Ale psujemy zauważ watek koledze.
    [...]]
    Sorry koraf ......
    Zatem odpowiedź na PW, co by kolega koraf palpitacji serca nie dostał

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To, że jako chyba jedyny zrobiłem pełną analizę obrazu też nazywasz krucjatą i lepiej żebym nie pisał, bo fajniej jest jak pojawia się tylko "super! więcej!"?
    Nie idzie o to żebyś nie pisał i nie krytykował. Zrozum wreszcie też że nie chodzi o meritum tyko o formę. Swoimi wpisami tworzysz niemiłą atmosferę w tym wątku. Proszę zatem żebyś oszczędził nam, a przede wszystkim założycielowi wątku dalszej takiej działalności.

I potraktuj to jako ostatnie ostrzeżenie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

koraf- Dawno, dawno temu w 1986 roku jak pierwszy raz byłem na zachodzie w tak zwanym Berlinie Zachodnim, rzuciłem się jak przysłowiowy „murzyn na blaszkę” z aparatem na okna wystawowe sklepów i...samochody nieco inne niż jeżdżące wtedy u nas Wartburgi i Małe Fiaty. Czułem się jak na innej planecie gdzie bez problemu można kupić płytę, aparat fotograficzny czy napić się w knajpie piwa przed 13 bez obowiązkowej galaretki z bitą śmietaną. Ale po dwóch dniach egzotyka zaczęła mnie opuszczać i zacząłem dostrzegać miasto i pewne dziwne zjawiska z nim związane typowe dla każdej wielkiej aglomeracji takie jak brud, smród i ubóstwo. Pojawiły się Wartburgi i Fiaty z napisem na szybie „Sprzedam do Polski” a okna wystawowe na bocznych ulicach są przyozdobione w kartki „Muwimy po polsku” i „Wszystko rozumieć”

Dla mnie Nepal jest równie egzotyczny jak i nieosiągalny jak kiedyś Berlin. Ale zawsze jak przeglądam zdjęcia z tego kraju to pomijając walory fotograficzne jest na nich to samo. Małpki, słonie i szczerbate portrety w kolorowych ciuszkach. Jak Egipt to piramidy i Sfinks ze zjedzonym syfilisem nosem a jak Paryż to zardzewiała wieża znana też w krzywej wersji z Pizy...

W cyklu brakuje mi bardziej osobistego spojrzenia autora, zwrócenia uwagi na jakieś zjawisko, problem, może klucza powtarzającego się elementu wiążącego opowieść w jakąś całość.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Zdaję sobie sprawę z ograniczeń które są w podróży , oraz że zdjęcia robi się nieraz niemal w biegu. Stąd siłą rzeczy większość zdjęć to pstryki, dobrze jak poprawnie skadrowane i ostre dla których calym uzasadnieniem jest miejsce - egzotyka. Ale fajnie jest jak się wyłowi z nich perełki które można nazwać fotografiami. Fotografiami - bo zachwycają kompozycją i treścią/anegdotą. I o takie zdjęcia mi chodzi. Bo - nie czarujmy się - egzotyka powoli zaczyna "wyparowywać" wraz z zalewem podobnych zdjęć obecnych w sieci. I poprzeczka idzie coraz wyżej nie tylko dla zawodowców, lecz amatorów również. Nepal to teraz prawie jak słowacja... Ba, więcej z niego zdjęć na forum niż z gór słowacji... ;-)

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Sergiusz :grin:, dzięki za podzielnie się cenną uwagą. Spróbuję coś poszukać, a tak na szybko z przymróżeniem oka ;-).
    157.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jakiś taki mało zielony...Wiesz, że twórcą mojego awatara jest nie kto inny a sam Matejko?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jakiś taki mało zielony...Wiesz, że twórcą mojego awatara jest nie kto inny a sam Matejko?
    Sorki ;-), mogę go w PS bardziej na zielono potraktować ;-), a Twój z awatara piękny jest . Nie wiedziałem, że to Matejki dzieło , może on też w Nepalu był ?

Strona 25 z 66 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów