Kolego Franku - wyjąłeś kilka zdań z komentarzy - właściwie wszystkie które dotyczą sprzętu , jakby zakładając że wobec C5D mam jakieś kompleksy, a może ujawniając własne - tego nie wiem. Te "przycinki" z mojej strony wzięły się prawdopodobnie z widzianych przeze mnie "wpadek" autora połączonych z jego ilością postów "punktowanych" - ponad 1000 - co sugerowało by "doskonałą" znajomość sprzętu. Dodatkowo pewnie sprowokować mnie mógł chórek bezkrytycznych opinii które postanowiłem nieco swoją krytyką stonować.
Nie wyklucza to oczywiście faktu że któreś ze zdjęć chciałbym mieć w swojej kolekcji.
A koledze mafi mogę tylko powiedzieć że tu chyba żadnego plebiscytu ani wagi nie ma, żeby coś na szalę dorzucać. Ot dyskutujemy sobie o zdjęciach, bo chyba po to ten wątek jest. Czy koraf będzie bardziej starannie selekcjonował zdjęcia i/albo je dopieszczał obróbką i kadrowaniem czy tym bardziej pójdzie na żywioł i pokaże również te najbardziej nieudane - zależy wyłącznie od niego. Czy na następnym wyjeździe będzie pstrykał wszystko naokoło? Czy może poświęci więcej czasu na mniej, ale lepszych zdjęć? Mam nadzieję że to zobaczymy. I że będę mógł dołączyć do radosnego chóru , tylko czasem dorzucając małą łyżeczkę dziegciu... Czego koledze i sobie życzę.![]()
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Powiedziała kobieta...Twoja logika stale i niezmiennie mnie powala.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 15-01-2012 o 21:01 Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Niczego nie założyłem, a po słowie kompleks postawiłem znak zapytania.
A skoro ja mam 168 (w sumie już 169) postów na CB, to jaka jest moja znajomość sprzętu? I o ile wzrosła teraz, gdy dodałem ten 169 post?
Nazywanie Twojej odpowiedzi 'stonowaniem' jest w mojej ocenie pewnym nadużyciem. Za internetowym słownikiem pwn: stonować to złagodzić agresywną wymowę lub agresywny ton czegoś. Ponadto powiedziałeś, że coś mogło Cię sprowokować. Znów, za słownikiem pwn, prowokować to: wywołać czyjąś nieopanowaną, nieprzemyślaną reakcję.
Prawda jest taka, że pojechałeś po koledze, który bez spiny wstawiał zdjęcia. Ja również się udzielałem w tym wątku, a mój pierwszy post tutaj zawierał krytykę. Ponadto, odwołałem się też do użytego sprzętu, aczkolwiek w sposób (przynajmniej w moim mniemaniu) zgoła inny od Twoich wtrąceń o tym, że puszka sobie poradziła a aparat nie.
Można krytykować, jasne, tym bardziej, że zdjęcia zostały wrzucone na widok publiczny i autor komentarzy mógł się spodziewać. Ale autor zaznaczył również na początku, że nie będzie to nie wiadomo jaka galeria, co winno od początku tonować wymowę i ostrość krytyki.
Ale lala![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---