Witam,
Jestem pierwszy raz na forum więc proszę o wyrozumiałość i nie kasowanie postu.
Mój problem dotyczy wykonywania zdjęć o ustawieniach wybranych w CHDK.
Bez problemu "zmodyfikowałem" soft wykorzystując CHDK (a dokładnie AUTOBUILD zgodnie z opisem z tej strony: http://www.celestia.pl/CHDK ), głównie po to aby uzyskać dłuższe czasy naświetlania niezbędne do astrofotografii.
Z pewnością wszystko jest dobrze zainstalowane, tylko obsługujący coś nie za bardzo wie co dalej trzeba zrobić
Wiem jak wejść do trybu alt, zmieniać ustawienia, np czas naświetlania na 64s, format zdjęcia RAW itp. ale wyświetlane ustawienia w trybie wykonywania zdjęć nadal są standardowe (czas nadal max. 15s) CZY TAK MA BYĆ?. Wybieram przełącznikiem tryb M -ręcznego ustawienia- i po naciśnięciu przycisku migawki aparat wykonuje zdjęcie ale czas nie jest taki jak ustawiłem (64s) tylko te 15s. Naciśnięcie przycisku "menu" powoduje przejście do trybu ALT a naciśnięcie migawki powoduje wykonanie jakiegoś skryptu defoult, jest rozpoczynanie i jego zakończenie, jednak aparat zdjęcia nie robi.
Po prostu chciałbym zrobić zdjęcie z ustawieniami jakie wybrałem wcześniej (w sofcie CHDK) w trybie ręcznego ustawienia M.
Proszę o pomoc.