Ten kilkakrotnie wspominany kolega to ja :cool:Zamieszczone przez Vitez
Potwierdzam. Moje pierwsze wrażenia ze 105-ki są też jak najbardziej pozytywne.Zamieszczone przez Vitez
Ten kilkakrotnie wspominany kolega to ja :cool:Zamieszczone przez Vitez
Potwierdzam. Moje pierwsze wrażenia ze 105-ki są też jak najbardziej pozytywne.Zamieszczone przez Vitez
Ostatnio edytowane przez Czankra ; 03-02-2006 o 18:38
"Ciężko pracuj i staraj się, jak możesz...wtedy nam pozostałym będzie lżej" - Garfield
EOS20D | EF 17-40mm f/4L USM | EF 24-105mm f/4L IS USM| 580EX
I co, tak kiepski był ten 24-70 f/2.8L? Bo nie wierzę, aby Ci zabrakło przedziału 70-105 mm kosztem f/4 vs. f/2.8Zamieszczone przez Czankra
A czy ja mówię, że był kiepskiJeżeli chodzi o ostrość, to moja 105-ka nie ustępuje - dla mnie - byłej 70-ce, natomiast IS jest baaaardzo wygodnym dodatkiem 8). No i trochę mniej waży 8)
"Ciężko pracuj i staraj się, jak możesz...wtedy nam pozostałym będzie lżej" - Garfield
No ale nie przesadzaaaaajmy.Zamieszczone przez Czankra
A w czym ma ustepowac jesli chodzi o ostrosc![]()
Przeciez to sa tej samej klasy obiektywy. I jeden i drugi to eLka. I jeden i drugi kierowany jest do profi. A po to roznia sie zakresem i swiatlem aby kazdy wybral co mu bardziej potrzebne. Przeciez nie wymyslili 24-105 aby lepiej ostrzyl czy odwzorowywal koloryTo juz jest raczej kwestia egzemplarza.
To po co wlasciwie jest ten watek?Zamieszczone przez mmsza
Czankra - no mialem nadzieje ze w koncu zajrzysz tutaj 8)
Jak to powiedział wielki przegrany polityki zeszłego roku (D.T.) - "Oto jestem" 8)Zamieszczone przez Vitez
A co do odgłosów - to u mnie jest cichutki szmerek przy uruchamianiu i wyłączaniu IS, ale mi to nic a nic nie przeszkadza. :-)
I o to chodzi, o to chodzi .....Zamieszczone przez Pikczer
![]()
O szmerku to ja wiem - to nie moje pierwsze szklo z IS... ale ten leciutki pisk (no wlasciwie zgrzycik) mnie zastanawia. Pewnie przesadzam wiec juz EOT - pomacam kilka wiecej takich sztuk i sprawdze.