Strona 15 z 25 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 250

Wątek: Tamron 28-75/2,8 VS Canon 24-105/4 L IS VS Canon 24-70/2,8 L

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    ... przy wlaczaniu/wylaczaniu IS robi lekkie "iiik" (oba egzemplarze ktore mialem, pomacam jeszcze p13ki i moze jeszcze jakis sie trafi z wawy) a 70-200 i 100-400 tego nie robia, tylko przy wlaczaniu/wylaczaniu IS robia leciutkie 'puk' a nie 'iiik' . Szmer maja podobny wszystkie 3 szkla.
    Moje 24-70L mialo taki "problem", ze przy bardzo wolnym kreceniu pierscieniem ostrosci, slychac bylo lekkie skrzypienie (chyba) gumy uszczelniajacej. Nie przeszkadzalo mi to w zdjeciach, gdyz ostrzyl prawidlowo i poza tym wszystko bylo git. Ale mnie irytowal ten pisk i juz. Poszedlem, wymienilem i mam spokojne noce.
    Tobie radze to samo. Mysle, ze nie jest to objaw niczego zlego, ale jak masz nie spac i sie irytowac, to co za roznica czy u kogos innego bedzie piszczec czy nie
    Ty zaplaciles za to kilka tysiaczkow i dobrze abys nie mial watpliwosci.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Nie mam 24-105 tylko 24-70 więc z macania nici. IS w 70-200 i 100-400 faktycznie daje leciutki stuk gdy się włącza.
    Sie zagalopowalem bo o Czankre mi oczywiscie chodzilo

Domyślnie

Ciezko opisac to wrazenie ale chyba nie potrafie po prostu zaufac szklom z dystrybucji Canon PL.

i to sie wlasnie nazywa "twórcza konfabulacja". Vitez jestes sztandarowym przykladem twórcy mitów na tym forum...

Az sie boje jaki wplyw maja te twoje "odczucia" na wielu molodych adeptow zakupów...

Pisanie takich rzeczy (kompletnie niesprawdzonych i nieuzasadnionych) opierajacych sie na jakis tam odczuciach i sugerujacych odpowiedz nosi jakąś nazwe, ale nie pamietam jaką...

Prosze - wyważaj troche te swoje opinie o sprzecie i nie generalizuj...
    To naprawde mozna między bajki włożyć...

Ten przyklad z 24-105 to po prostu powinien wejśc do kanonu Canonowskich bajek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Az sie boje jaki wplyw maja te twoje "odczucia" na wielu molodych adeptow zakupów...

Pisanie takich rzeczy (kompletnie niesprawdzonych i nieuzasadnionych) opierajacych sie na jakis tam odczuciach i sugerujacych odpowiedz nosi jakąś nazwe, ale nie pamietam jaką...

Prosze - wyważaj troche te swoje opinie o sprzecie i nie generalizuj...
    To naprawde mozna między bajki włożyć...
    Mam prawo wyrazac wlasna opinie. Niezaleznie czy wg ciebie to bajka czy nie.
    Z drugiej strony nie jestem zadna wyrocznia - pisze tylko wlasne, subiektywne zdanie i nic nikomu nie nakazuje. EOT.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam prawo wyrazac wlasna opinie. Niezaleznie czy wg ciebie to bajka czy nie.
    Z drugiej strony nie jestem zadna wyrocznia - pisze tylko wlasne, subiektywne zdanie i nic nikomu nie nakazuje. EOT.
    Oczywiście, ze masz prawo. Chodzi tylko o to, abyś nie wprowadzał przy tej okazji innych w błąd. To wszystko.

P.S.
    Trochę mnie dziwi, że nie spytałeś dlaczego iczek uważa to co napisałeś za mit. Myślę, że odpowiedź byłaby dla Ciebie sporą niespodzianką, bo kto jak kto, ale iczek trochę na temat dystrybucji Canona wie ;-), a rożni się ona od dystrybucji np. Nikona w PL, oj różni się...
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Oczywiście, ze masz prawo. Chodzi tylko o to, abyś nie wprowadzał przy tej okazji innych w błąd. To wszystko.
    Nie wprowadzam w blad (na pewno nie celowo jesli juz ktos sie uprze ze jednak tak robie) , przedstawiam tylko wlasne widzimisie.

Jesli ktos moje widzimisie uzna za prawde objawiona to sam sie wprowadza w blad a nie ja kogos .

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Jak tak czytam i czytam ten wątek to na moich ustach pojawia sie uśmiech.

Zdajecie sobie sprawe ze 1/4 tego wątku jest o "szmerkach" i "piskach" ?

LOL
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Nie dość, że onaniści to jeszcze audiofile - ciekawe czyj ładniej piszczy i dlaczego Viteza

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

kurde, no właśnie... :rolleyes:
    ostatnio coś mi się wydaje, że Karina jakoś inaczej piszczy
    muszę sprawdzić na innym egzemplarzu

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza