Last but not least![]()
Moje testowanie przeciągnęło się w czasie dzięki świąteczno-sylwestrowemu rozgardiaszowi. No ale lepiej późno, niż wcale...
Tuż po wydrukach poczytałem co zrobili koledzy i upewniłem się, że podszedłem do tematu w odpowiedni sposób. A przynajmniej tak mi się wydaje. Powyżej można poczytać opinie specjalistów, fanów badania przejść tonalnych i wyciskania największej ilości koloru na kartkę. Ja doszedłem do wniosku, że zrobię to co najczęściej robię (oprócz zadruku cd-rek- wydrukuję czarnobiel z przeznaczeniem na ścianę. Być może będę mógł za jakiś czas napisać, jak papiery wytrzymują próbę czasu. Największy problem przy tym miałem z wyborem odpowiednich zdjęć, bo zamarzyła mi się seria pionowych zdjęć z koncertów. Podczas wyboru zdałem sobię sprawę, jak mało robię kadrów pionowych, ale to inna bajka
Wydruki na ip4700. Ogólne wrażenia- świetna jakość, grubość, gęstość papierów. Najwyższa liga.
Fibre Silk
Mimo, iż nie powinien być stosowany w takiej drukarce postanowiłem zadrukować go portretami jazzmanów. Może mi się tylko wydaje, biel jest nieco mleczna, ale ... podoba mi się to.
Smooth Glass
Nie wiem czemu, ale nigdy nie lubiłem świecących zdjęć. Jeśli jednak miałbym jakiś błysk wybierać, to byłby to właśnie ten papier. Jutro zobaczę jak wygląda w antyramie na ścianie, ale 'próbę palcową' przeszedł bardzo dobrze. Nic się nie rozmazuje, zero rozcierania. Paluchy minimalnie zostają, ale taki to urok tej powierzchni.
Smooth Pearl
Thats it! Od razu zadrukowałem dziesięć arkuszy. Od zawsze drukuję na macie, ten papier jest po prostu idealny. Smoliste czernie i świetna biel. Uwielbiam to.
Smooth Lustre Duo
Mam nadzieję, że dopiszę ten rozdział. Zamówiłem dwa zestawy tuszy i wystrzelałem wszystko na powyższe wydrukiMam w planach pobawić się w fotoalbum handmade, więc zrobić to, do czego ten papier został stworzony.