Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Stałka 50 mm do Canona 400 D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Najlepiej to idź do sklepu i sprawdź sam jak działa af w 1.4 i 1.8. Różnicę na korzyść 1.4 zauważysz od razu i będziesz wiedział bo Ciężko jest opisać takie coś. Z moich obserwacji af w 1.4 jest szybszy i ciut pewniejszy ale na 1.4-2.0 lubi się pomylić. Sama szybkość w 50 1.4 jest wyraźnie gorsza od 85 1.8, wykonanie w porównaniu z 50 1.8 lepsze ale porażką jak za tą cenę jest ruchomy tubus z przodu, tak samo jak w 50 1.8.

Domyślnie

Z tym sklepem to raczej ciężo będzie... Nie narzekam na szybkość AF w 1,8. Ostrzyłem swego czasu ręcznie, więc to co oferuje ta stałka w połączeniu z rodzajem zdjęć, które zdarza mi się robić, zadawala mnie w zupełności w tej materii. Natomiast 'ciut pewniejszy' autofocus to sprawa, która może skutecznie zatrzymymać mnie przed wydaniem całkiem niemałych pieniędzy na 1.4
    Ostatnio edytowane przez RoboD ; 31-12-2011 o 19:22
    Pozdrawiam Robert
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

A nie patrzysz przez pryzmat lepszego obrazka z 1.4???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    A nie patrzysz przez pryzmat lepszego obrazka z 1.4???
    Kwestia kompozycji i różnica ta może nie być aż tak istotna. Dla mnie przynajmniej nie rekopensuje różnicy w cenie tych swóch obiektywów. BTW jeśli AF działa ciut lepiej, to może się okazać, że w ogóle nie będzie co porównywać.
    Pozdrawiam Robert
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Zwróć uwagę na zachowanie się obu obiektywów pod ostre światło...i 50/1.8 odpada już definitywnie dla niektórych, choć dla innych to nie ma żadnego znaczenia.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uprawnienia umieszczania postów