Pokaż wyniki od 1 do 10 z 121

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej cz. II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej cz. II

Cytat Zamieszczone przez kajkom Zobacz posta
    Witajcie.
    W dniu dzisiejszym wróciło body D50 z serwisu po "czyszczeniu matrycy". Jakże nastąpiło moje zdumnienie, kiedy po zamontowaniu obiektywów i zrobieniu kilku zdjęć testowych okazało się, że matryca nie jest do końca czysta. Fotki tła nieba po czyszczeniu matrycy. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0022.JPG
Wyświetleń:	19
Rozmiar:	976,8 KB
ID:	862 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0024.JPG
Wyświetleń:	18
Rozmiar:	571,8 KB
ID:	863. Wcześniej wiedziałem, że na taką usługę nie otrzymam gwarancji.
    Napisałem do serwisu czy mogę ponownie odesłać body do "poprawy" w ramach współpracy i dostałem info:
    [...] Zdjęcia testowe na przysłonie f22 zostały zaakceptowane przez program regulacyjny. Ze względu na zanieczyszczenia znajdujące się w środowisku serwis nie jest w stanie udzielić gwarancji na czyszczenie matrycy. Matryca nigdy nie będzie sterylnie czysta, przy wysokich wartościach przysłony objawiają się niewidoczne dla ludzkiego oka zabrudzenia, których nie da się wyczyścić.
    W załączniku przesyłam zdjęcia wykonane po czyszczeniu matrycy.
    Plus zdjęcie Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	0-773_05_18.JPG
Wyświetleń:	16
Rozmiar:	2,90 MB
ID:	864
    Czy ktoś z Was również miał podobny przypadek, czy to jest normalne postępowanie w takiego rodzaju usłudze. Jakie mieliście doświadczenia w przypadku czyszczenia matryc przez serwis i późniejszego rozczarowania usługą?
    W przypadku csi to norma. Jak zawsze jest wymowka byle nie poprawiac. Nieraz mialem (jak to mawial Durczok) up.ierdolona matryce i sam czyscilem, bylo idealnie.
    U nich wszyscy sa winni tylko nie oni
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 24-05-2018 o 17:37

Uprawnienia umieszczania postów