Cześć Wszystkim, pozwolę sobie się wtrącić - mialem do czynienia z serwisem, dystrybutorem Foto-Technika z Gdańska osobiście. Kiedyś na ich stronie widniał zapis o tym, ze naprawie gwarancyjnej podlega sprzęt rozprowadzany w polskiej dystrybucji. Obecnie takich zapisów nie widziałem.
Uczciwie mówiąc mogę o firmie powiedzieć bardzo pozytywnie - kupując swojego Tamrona zaraz po wprowadzeniu na rynek wersji z stabilizacją mając pewne obawy zostałem przez sprzedawcę z Gdyni skierowany do właściciela FT celem skonfrontowania obaw. Przyjety zostałem osobiście, dano mi człowieka + kilka egzemplarzy obiektywów + pomoc przy podejmowaniu decyzji. Żadnychnacisków, sugestii - czysta fachowa, rzeczowa pomoc. Na koniec pomimo, że nie podjąłem decyzji ucieliśmy sobie pogawędkę na luźne tematy. Obiektyw później od nich kupiłem, z dodatkowym rabatem, i zostałem zapewniony, ze w przypadku objawienia się FF lub BF bez problemu moge dostarczyć z body a wada zostanie skorygowana.
Generalnie tak właśnie powinno być, ale wbrew pozorom nie zdarza sie to często. Odpukac T służy mi do dzisiaj i uważam, że był to bardzo dobry zakup.
Pozdrawiam