Pokaż wyniki od 1 do 10 z 77

Wątek: FotoIt a polska dystrybucja

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Może najliczniejsza w Polsce partia - Cena Jest Najważniejsza - dorobiła się jakiegoś systemu ochrony konsumenta uwikłanego w szarą transakcję. Sam wielokrotnie kupowałem wysyłkowo sprzęt i dostawałem jakiś śmieciowy rachunek, przy którym parogon z kiosku to solidna umowa kupna -sprzedaży. A niby sprzedawca solidny, polecany w necie. Jakaś cena w Euro, o Vacie ani słowa, jakiś egzotyczny wystawca tego kwitka - o firmie w której kupuję ani słowa. I przyznam modłiłem się tylko aby minął ten rok kalekiej gwarancji Canona bo nie wierzyłem, że mam jakieś prawa do naprawy. Sprzęt był OK, cena też, ale strona formalna taka sobie :-(.
    Nie rozumiem za bardzo Twojego rozgoryczenia skoro "wielokrotnie" wracasz na zakupy do człowieka, z którego jakości zarówno usług jak i "strony formalnej" jesteś aż tak niezadowolony..?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Gdyby to trafiło do serwisu z kompletem dokumentów (gwarancja podbita na tą samą firmę co paragon itp), to na pewno byłoby zrealizowane w ramach gwarancji.
    Kuba, obaj wiemy gdzie Foto-It kupuje Tamrony. Wiemy też, że to szkła z DE i są w nich komplety dokumentów gwarancyjnych Tamrona.
    Chcesz zatem powiedzieć, że zakup Tamronów poza dystrybucją PL (ale z UE) nie stanowi problemu dla Foto-techniki i bez problemy - przy dostarczeniu np. niemieckiej karty gwar. Tamron DE oraz faktury sprzedawcy z DE - mi go naprawią?
    Co zatem oznacza:
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Czyli już wszystko (dla mnie) jasne. Wierz mi, że jeśli kupiłbyś normalny obiektyw z polskiej dystrybucji, to już dawno miał byś w domu naprawiony.
    Szkła spoza polskiej dystrybucji nie są już normalne?
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 19-11-2011 o 00:18 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów