Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: 550D jaki grip wybrać?

Dopiero zaczyna Awatar J.Graph
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Furman Zobacz posta
    Jeśli zaczynasz przygodę z fotografią lub z EOS-ami ...
    Przygodę z lustrzankami zacząłem w 2008
    Jak sie zna podstawy fotografii to nie ma znaczenia co nam wpadnie w ręce.

Mi nie przeszkadza to co przeszkadza Tobie Nie muszę mieć puszki PRO

O gripy sie tylko rozchodzi ponieważ do Olka E-510 nie było oryginalnego gripa.
    Jednak jakaś firma go stworzyła. Nie kupiłem więc jak w Canonie mam kilka do wyboru wolałem zapytać jak to wygląda niż wierzyć sprzedawcom na allegro :-P

Coś już napisał Awatar Furman
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

No oryginał zawsze jest lepszy, ale jak ktoś musi oszczędzać to nie ma wyjścia, z drugiej strony możesz poprosić o oryginał BG-E8 Św.Mikołaja, może ci przyniesie pod choinkę Who Knows?. A jak na razie na allegro nikt nie sprzedaje używki BG-E8.

Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Grip http://fotozakupy.pl/battery-grip-i-...0d-600d,11405s i bateryjka http://fotozakupy.pl/akumulator/phot...n-lp-e8,13387s. Nic tylko brać. Bangi ma taki zestaw i chwali Sobie go.

Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez Furman ; 17-11-2011 o 17:50 Powód: Automerged Doublepost
    Dopiero zaczynam.
    Canon EOS 550D + Canon 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 50 mm f/1.8 II + karta SanDisk SDHC Extreme 8GB class 10 + Lowepro SlingShot 302 AW
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Furman Zobacz posta
    No oryginał zawsze jest lepszy, ale jak ktoś musi oszczędzać to nie ma wyjścia, z drugiej strony możesz poprosić o oryginał BG-E8 Św.Mikołaja, może ci przyniesie pod choinkę Who Knows?. A jak na razie na allegro nikt nie sprzedaje używki BG-E8.

Ja już jestem w tym wieku że sam sobie kupuję prezenty i to cały rok

Wiadomo że oryginał ma sie nijak do zamiennika, ale lista zakupów coraz dłuższa a są też inne wydatki ...
    Też żałuję że nie ma oryginalnej używki. Ale pewnie jak sie trafi to szybko zniknie
    No cóż ... zobaczymy do jakich wniosków dojdę jak już będe miał w ręce 550d

Pozdrawiam.

Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez J.Graph Zobacz posta
    Ja już jestem w tym wieku że sam sobie kupuję prezenty i to cały rok
    Oj tam oj tam i tak mikołaj do ciebie wpadnie
    Dopiero zaczynam.
    Canon EOS 550D + Canon 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 50 mm f/1.8 II + karta SanDisk SDHC Extreme 8GB class 10 + Lowepro SlingShot 302 AW
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To jest stosunkowo nowy model, dlatego o używany oryginał BG-E8 trudno. Prędzej trafi się na wyprzedaży poświatecznej od tych co ich Mikołaj obdarował a nie potrzebują
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Mi i tak przyniesie mikołaj gripa i statyw. :-D
    Dopiero zaczynam.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Polecam zdecydowanie oryginał, dopłata warta świętego spokoju. Do tego oryginalny pasek E-1 i mamy rewelacyjnie trzymającą się puszkę
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał

Domyślnie

Ja do swojego 40D kilka lat temu dokupiłem grip Photixa, do dnia dzisiejszego mi służy, nic się nie zawiesza, wszystko działa jak trzeba. Jakość materiałów ok i spasowanie również ok.
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Bardzo dziękuję wam za odpowiedzi, dużo mi sie rozjaśniło
    Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak że jeśli w momencie zakupu aparatu będe miał te kilka stówek luzem to zdecyduję sie na oryginał

Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

miałem ten sam dylemat niedawno i kupiłem do mojego Eos 600 gripa alfa digital,dokładnie tego co podajesz w drugim linku i nawet w tym właśnie sklepie.
    póki co wszystko działa jak należy, przyciski, kółko, spasowanie - żadnych zastrzeżeń. używki oryginału poszukiwałem ale to bardzo ciężki temat.
    Swoją drogą dziwi mnie ta polityka cenowa,przecież gdyby cena oryginału spadła np.o połowę to na pewno o wiele więcej ludzi kupiłoby oryginał. Różne ceny jestem w stanie "przełknąć " , ale grip za 600 zł jest dla mnie nie do przyjęcia

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów