Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Akumulator czy ładowarka?

Początki nałogu Awatar KNC

Domyślnie Akumulator czy ładowarka?

Mam problem z ładowarką lub/i akumulatorem canona 7D.
    Mianowicie ładuję akumulator całą noc a poziom naładowania osiąga 80%...
    Podczas fotografowania szybko się rozładowuje.
    Gdy ładuję to dioda w ładowarce powinna najpierw migać z różną częstotliwością a u mnie od samego początku ładowania do tych 80% pali się ciągle czerwona dioda.

Coś z akumulatorem nie tak?

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Chyba najprościej bęzdie podjechać do FotoJokera albo innego sklepu i sprawdzić Twój aku i ładowarkę jeżeli pozwola.... Albo poszukaj kogoś na forum, kto mieszka w Twojej okolicy z 7D
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dokladnie tak - czerwona dioda w ładowarce powinna w trakcie ładowania migać z częstotliwością na raz, dwa i trzy szybkie mrugnięcia po sobie. najprościej to weź inny akumulator i zobacz jak zareaguje ladowarka. jeśli tak samo to znaczy, że to ona jest uszkodzona. Jeszcze zobacz ile kresek pokazuje akumulator w body po naładowaniu - jaki jest jego stan.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Niestety nie mam możliwości podjechania i sprawdzenia innego akumulatorka.

Po naładowaniu pokazuje około 80% mocy, a jeśli chodzi o zużycie(zakładka w menu) to wyświetla 3 zielone prostokąty - nie wiem czy to dobrze czy źle :P

Zamówiłem phottixa - sprawdzę na nim(i tak musiałbym kupic drugi ak.)

Uzależniony

Domyślnie

W sumie nie ważne co wyświetla, jak szybko ładuje się i jeszcze szybciej rozładowuje to już po nim

U mnie zauważyłem, że przegrywając zdjęcia po kablu na komputer akumulator szybko się rozładowuje, dlatego tego już tak nie robię

(ale u Ciebie chyba tylko chodzi o zwykłe robienie zdjęć)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Moje akumulatory tak miały ładowały się szybki i szybciej przestawały działać. Były już zużyte.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    Niestety nie mam możliwości podjechania i sprawdzenia innego akumulatorka.

Po naładowaniu pokazuje około 80% mocy, a jeśli chodzi o zużycie(zakładka w menu) to wyświetla 3 zielone prostokąty - nie wiem czy to dobrze czy źle :P

Zamówiłem phottixa - sprawdzę na nim(i tak musiałbym kupic drugi ak.)
    Jeśli w menu pokazuje trzy zielone prostąkąty to bardzo dobrze - tak zachowuje sie nowy akumulator.
    Jeśli zamówileś Phottixa z nowym chipem, to z całą pewnościa da się sprawdzic ladowarkę i bedzie wiadomo czy laduje odpowiednio.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

dzięki za odzew.
    Zobaczymy co będzie się działo z nowym akumulatorem.
    Pewnie jutro do mnie dojedzie

Domyślnie

Właśnie rozładowałem phottixa. Teraz go ładuję. Dioda ładowarki zachowuje się tak samo jak w przypadku oryginalnego aku - świeci się stale na czerwono...
    Zobaczymy jak długo i jak mocno uda się jej naładować phottixa, wszystko wskazuje na to że coś z nią nie tak.

Domyślnie

po 2h ładowania jest dopiero 20%....wymieniać ładowarkę? zamiennikami za 22zł z allegro da się ładować?:P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów