Cytat Zamieszczone przez ksx Zobacz posta
Spotykam. Ba nawet sporo takich znam osobiście, tyle że w znakomitej większości to oni ślub brali już jakiś czas temu. Nikt (no prawie nikt) na starcie nie zarabia średniej krajowej, a ponad połowa społeczeństwa nie zarabia tyle przez całe swe życie (jak myślisz, skąd się średnia bierze?).
Na starcie czyli po studiach średnia pierwsza płaca to około 2000 netto w każdym województwie. Średnia karowa to około 2400 netto. Castorama dla ludzi bez studiów płaci około 1800 netto na start. społem daje uśredniając daje około 2000 a nawet więcej jeśli utarg lepszy...

Zależy jaka średnia.

Wybacz, ale skoro zaprasza się gości na wesele (na wesele bo nie na sam ślub), to wypada ich tak ugościć, aby się dobrze bawili. Jak goście mają ochotę się napić wódki to wypadałoby im ją postawić. To nie oni się na wesele prosili, tylko to ich się prosi. Jak młodzi akurat nie piją (bo przecież nie muszą), to nie musi oznaczać że wszyscy mają być niepijący. Ja osobiście wódy nie piję, ale jak mi się zejdą na imieniny goście to im nie powiem że panuje abstynencja, tylko postawię i cieszę się że się dobrze bawią. No ale ja jestem burak ze wsi, człowiek na poziomie kazałby im siedzieć o suchym pysku, bo przecież się da.
Jak goście maja ochotę się napić to idą do pubu albo w inne miejsce do tego przystosowane. Na weselu nie musi być wódki... Toasty można wznieść mniej inwazyjnym trunkiem.

Ale ja też nie o tym. Ja o tym, że jak przyjdziesz do mnie poprosisz o usługę to dostaniesz wycenę. Nie wnikam że ktoś to zrobi taniej. Nie marudzę że ktoś się akurat uczy i robi za pół ceny. Taka jest u mnie cena i możesz się na nią zgodzić, albo nie.
Jednak się nie zrozumieliśmy, a szkoda.