Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 77

Wątek: Pytanie dla fotografów ślubnych

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Szczerze Ci powiem, że najlepsza reklama to tak jak już wiele osób napisało z polecenia. Ja zaczynałem od rodziny, znajomych a później jakoś cos tam gdzieś, ktoś mnie zobaczył i powoli zaczyna się jakoś kręcić. Dawałem reklamy, ogłoszenia i cisza. Nie licz na to, że w 2 lata dojdziesz do 20-kilku ślubów bo to za mało czasu(chyba, że się mylę, lub robisz nieprzecietne zdjęcia). Ja wszedłem we współpracę z kamerunem, bo w moim regionie ludzie chcą cały pakiet - kamerun i foto. Ważne jest też, aby kamerun był dobry bo wtedy to wszystko się zazębia. Mój jest rewelacyjny, ja się staram mocno i jakoś pchamy ten wózek. Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar Natan
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Ja swego czasu znalazłem na necie firmę która drukuje wizytówki dobrej jakości i naprawdę w miarę tanio.Zamówiłem na początek około 5 tyś sztuk i po pracy poświęcałem z 2 godziny codziennie żeby je roznieść po mieście.Zostawiałem je na klatkach schodowych, za wycieraczkami samochodów i w ten sposób złapałem parę imprez.Może spróbujesz i w ten rodzaj reklamy.Polecam na początek.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Natan Zobacz posta
    Ja swego czasu znalazłem na necie firmę która drukuje wizytówki dobrej jakości i naprawdę w miarę tanio.Zamówiłem na początek około 5 tyś sztuk i po pracy poświęcałem z 2 godziny codziennie żeby je roznieść po mieście.Zostawiałem je na klatkach schodowych, za wycieraczkami samochodów i w ten sposób złapałem parę imprez.Może spróbujesz i w ten rodzaj reklamy.Polecam na początek.
    Kolega ma dobry pomyśł, tylko pamiętaj musisz mieć własną stronę, wiem z doświadczenia, że szukający pstrykacza pierwszą rzecz, którą robią to patrzą na wizytówkach, folderach czy jest strona int.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Niestety polska to taki dziwny kraj, że o podzieleniu się wiedzą nie można mówić. Każdy uważa że zaraz zostanie wysiudany z siodła przez tego nowego, któremu zdradzi się tajniki działalności.
    Dlaczego mam dzielić się swoją wiedzą za którą płaciłem biorąc udział w różnych warsztatach?

Coś już napisał Awatar Natan
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Nie powiedziałbym ze "dzielić się wiedzą"...bardziej naprowadzić,rzucić pomysł, doradzić na początek, a z czasem to samemu się wszystko połapie.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G11 Zobacz posta
    Dlaczego mam dzielić się swoją wiedzą za którą płaciłem biorąc udział w różnych warsztatach?
    Niestety są warsztaty i "warsztaty" generalnie warsztaty są po to aby zdobytą z książek lub wykładów wiedzę nauczyć się wykorzystywać w praktyce pod okiem osób bardziej doświadczonych.
    I takiej wiedzy raczej słowem nie przekażesz.

Inną sprawą, że niektóre z warsztatów płatnych w naszym kraju to się właściwie powinno nazywać wykładami z elementami warsztatów.
    Przekazuję się w formie wykładów wiedzę, którą można w zdecydowanej większości zdobyć samemu z książek, czasopism, artykułów w internecie.

Uzależniony

Domyślnie

Dla mnie to ten cały temat jest dziwny bo założyła go osoba, która od kilku lat zajmuje się fotografią ślubną więc pojęcie powinna mieć. Sam autor który chyba chwilowo się upłynnił stwierdza, że jego pytanie może być głupie więc raczej coś w tym jest. Ktoś kto foci śluby chyba wie jakie miesiące są ślubne, a jakie nie.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ale nie ma uniwersalnego przepisu na sukces.
    Wszystko zależy od tego gdzie działasz i też w dużej mierze jaki obrałeś sobie target, jak mocno się do tego przykładasz i też jakim jesteś człowiekiem!
    Jeżeli nie potrafisz się dobrze sprzedać to możesz robić i fenomenalne zdjęcia a i tak nic Ci to nie pomoże.
    Znam wielu fotografów. Takich co robią fantastyczne zdjęcia i takich co robią przeciętne i kiepskie. I nie ma jednej zależności wiążącej poziom prac z ilością ślubów czy wysokością stawki. Po prostu za wiele zmiennych i to tych najbardziej niepewnych - czyli zawierających czynnik ludzki.
    Przede wszystkim internet. Jak Cię nie ma w sieci to Cię nie ma w ogóle. Poza tym trzeba dużo włożyć w marketing internetowy. Sprzęt foto i umiejętności to nie wszystko.
    Dobra strategia uwzględniająca budżet i ruszasz.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G11 Zobacz posta
    Dobrze zatem zorganizuj własne warsztaty i przekaz zdobyta wiedzę tak dobrze jak Tobie ja przekazano. To że komuś coś poradzisz, podsuniesz pomysł lub ukierunkujesz nic Cię przecież nie kosztuje.
    Niestety świat, Który widzi większość z nas opiera się na rywalizacji o wszystko. Zobaczcie co robią największe na świecie firmy lub inwestorzy... tak zgadza się oni łączą siły i wzajemnie sobie pomagają aby razem zarobić więcej niż każdy z nich mógłby osobno.

Mój marketing internetowy był jak do tej pory niewypałem niestety Z całego serca mogę odradzić sporą część miejsc w sieci na których można się ogłaszać robiąc foto ślubne. Dlaczego? Bo po analizie ruchu na stronie i tego skąd przybywają oglądający widzę że mam w ciągu roku może ze 20 wejść z tych stron

Zablokowany

Domyślnie

Nie mam potrzeby i odpowiedniej wiedzy do organizowania warsztatów.
    Nie mam też ochoty pomagania komuś kogo nie znam tym bardziej, że on sam nie potrafi sobie pomóc.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów