Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
Też nie do końca rozumiem ten placz o wagę sprzętu, mi o wiele stabilniej się trzyma 70-200 niż 85/1.8.
Gdyby tak waga byłaby jedynym kryterium, lepiej zaopatrzeć sie w lumixa.
Czasem noszę przez kilka godzin 5DII z gripem, 70-200/1.8 i 580EXII i nie narzekam.
A ja się założę o Twoje 5DII, że swojego kompletu z 70-200/1.8 przez kilka godzin nie dasz rady nosić (a'propos... nie chcesz tego "białego kruka" sprzedać?) Żart... ;-)

A tak poważnie, wczoraj kilka godzin na hali robiłem 50D + grip + 70-200/2.8L IS i naprawdę lubię ten zestaw. Osobiście wcale mi ten "ciężar" nie przeszkadza, wręcz sprawia przyjemność kawał fajnego sprzętu w rękach. Czasem zmieniam na 85/1.8 (dość mała hala, 85mm na cropie wystarcza) szczególnie ze względu na światło, szczególnie jak najczęściej hala jest ciemna jak #$%^&*, AF też spokojnie daje radę, choć ze względu na GO przy f2,0-2,5 nie zawsze udaje się trafić.
Przy dobrym oświetleniu hali, a tym bardziej na zewnątrz zdecydowanie, bez wątpliwości polecam C.70-200/2.8 (którąkolwiek wersję), może na f2.8 super ostra nie jest (starsze wersje) ale reszta efektów wynagradza to z nawiązką (AF, kolory, kontrast, itd.). Sama przyjemność focenia!