Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: obiektyw do zdjęć sportowych przy sztucznym oświetleniu

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    od półtora sezonu ekstraklasy robię praktycznie tylko 135mm - czasem przypinam telekonwerter 1.4.. i jakoś odbiorcy zdjęć nie narzekają..
    Bo 135-ka to świetne szkło, ja uznaję je za najlepsze jakie mam. Można je wykorzystać na wiele sposobów, także na meczach. Inną sprawą jest, że trzeba też się umieć ustawić, do tego praca ze stałkami wymaga innego podejścia do zdjęć niż w przypadku zoomów. Dlatego ja bym go tak od razu nie skreślał ze stadionów i jak widać można nim powalczyć z dobrym efektem.

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Trzeba dobierać optymalne ogniskowe bo teoretycznie można zrobić szerokim obiektywem i przy dużej ilość Mpix ciąć zdjęcie, tyle że przy cięciu cały syf matrycy (ziarno, szum) i niedoskonałość optyki będzie bardziej widoczna.
    Wszystko zależy od efektu jaki chcesz osiagnąć, ale masz rację, 90% stadionowych zdjęć jest z ogniskowych powyżej 100mm. Nie ma sensu ciąć jeżeli zależy ci na jakości.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 25-11-2011 o 22:10
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów