Cytat Zamieszczone przez Cyfrowe.pl Zobacz posta
/ciach/

Mogę jednoznacznie stwierdzić, że od zawsze nasze procedury postępowania w tych przypadkach są jednoznaczne. Jeśli klient kupił sprzęt i coś z nim jest nie tak od razu po zakupie i zgłasza nam to do 10 dni to jeśli tylko istnieje taka możliwość wymieniamy sprzęt od ręki (wyjątek: ewidentne uszkodzenia mechaniczne tj. np. roztrzaskane body). Nie ma tu znaczenia czy dostawa była kurierem czy odbiór w naszym sklepie. Sklepy nie są po to aby kogoś "wywieźć w pole" bo to bez sensu, choćby z powodu wysokich kosztów prowadzenia sklepów. Sklepy są dla Klientów, którzy lubią zamówić przez Internet ale odebrać i sprawdzić sprzęt osobiście. Nikogo nie zmuszamy do korzystania ze sklepów i dajemy nawet darmowy transport za zakupy >1500 zł.
No ale sęk w tym, że najprawdopodobniej ładowarka i obiektyw są właśnie uszkodzone mechanicznie...
Ja nie mówię, że sklep zły, ale nie znam sklepu który przyjmie do reklamacji towar uszkodzony mechanicznie właśnie...
Sprawa się rozbija o to, że jeżeli jest to uszkodzenie mechaniczne (a tak jest najprawdopodobniej) to użytkownik MooN2 twierdzi, że w takim stanie sprzęt zakupił. No ale na dowód ma tylko zniszczony karton który jak twierdzi (nie zakładam z góry, że ma rację) w takim stanie już otrzymał.
Jeżeli sprzęt jest uszkodzony mechanicznie od prawdopodobnego upadku praktycznie niemożliwe jest aby klient udowodnił, że taki sprzęt już zakupił...

Cytat Zamieszczone przez Cyfrowe.pl Zobacz posta
Co do samego kartonu, to karton zewnętrzny tych zestawów jest zrobiony z tak cienkiego i wiotkiego papieru, że chwycenie tego rękami może spowodować nieodwracalne wgniecenia. Nie chce nam się wierzyć aby taki zestaw mógł upaść a nawet jeśli, to wewnętrzne kartony od body i obiektywu wystarczająco dobrze zabezpieczają aparat, obiektyw czy ładowarkę. Faktem jest, że pracownik nie powinien był wydawać kartonu w takim stanie…

/ciach/

Wszystkich sceptycznie wypowiadających użytkowników zapraszamy do zakupów właśnie w cyfrowe.pl aby mogli przekonać się osobiście o naszej jakości obsługi :-)
To prawda, że kartony od kitów są śmiesznie wykonane i nie problem go uszkodzić.
Zgodzę się też, że wewnętrzny biały karton powinien zabezpieczyć w miarę dobrze traktowaną paczkę (40D do serwisu wysyłałem w tym właśnie kartonie i również w nim do mnie wrócił i sprzęt działał )
No ale wydał taki karton - znaczy tak twierdzi MooN2.
Jeżeli pracownik przyzna, że wydał karton w takim stanie a się okaże, że sprzęt jest uszkodzony mechanicznie, to co?
Przyjmiecie zwrot?

Z chęcią będę śledził ten wątek i perypetie owego zestawu 5D2 + 24-70