No ale sęk w tym, że najprawdopodobniej ładowarka i obiektyw są właśnie uszkodzone mechanicznie...
Ja nie mówię, że sklep zły, ale nie znam sklepu który przyjmie do reklamacji towar uszkodzony mechanicznie właśnie...
Sprawa się rozbija o to, że jeżeli jest to uszkodzenie mechaniczne (a tak jest najprawdopodobniej) to użytkownik MooN2 twierdzi, że w takim stanie sprzęt zakupił. No ale na dowód ma tylko zniszczony karton który jak twierdzi (nie zakładam z góry, że ma rację) w takim stanie już otrzymał.
Jeżeli sprzęt jest uszkodzony mechanicznie od prawdopodobnego upadku praktycznie niemożliwe jest aby klient udowodnił, że taki sprzęt już zakupił...
To prawda, że kartony od kitów są śmiesznie wykonane i nie problem go uszkodzić.
Zgodzę się też, że wewnętrzny biały karton powinien zabezpieczyć w miarę dobrze traktowaną paczkę (40D do serwisu wysyłałem w tym właśnie kartonie i również w nim do mnie wrócił i sprzęt działał)
No ale wydał taki karton - znaczy tak twierdzi MooN2.
Jeżeli pracownik przyzna, że wydał karton w takim stanie a się okaże, że sprzęt jest uszkodzony mechanicznie, to co?
Przyjmiecie zwrot?
Z chęcią będę śledził ten wątek i perypetie owego zestawu 5D2 + 24-70![]()