Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Dysk zewnętrzny a formatowanie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Zupełnie poważnie: formatuje dysk zaraz po zakupie. Nie wiem po co to robię, ale chce by był sformatowany i koniec pieśni. Więcej o nim już nie myślę.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Zablokowany

Domyślnie

Czyli sformatowałeś po zakupie tak jak Ja i nie masz zamiaru go więcej formatować? :-P

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mati113 Zobacz posta
    Czyli sformatowałeś po zakupie tak jak Ja i nie masz zamiaru go więcej formatować? :-P
    Formatowanie to stworzenie pewnej struktury logicznej na dysku wynikającej z wybranego systemu plików np. FAT32 czy NTFS. Jak już ta struktura jest, to jej ponowne tworzenie mija się z celem, jeżeli nie potrzebujemy jej zmienić. Ponowne formatowanie wykonuje się głównie w przypadku:

- zmiany podziału na partycje
    - chęci szybkiego wyczyszczenia dysku ze wszystkich danych (logicznie, bo fizycznie te dane dalej tam są)

Może jeszcze da się wymyślić jakąś inną sytuację ale z pewnością okresowe formatowanie dla formatowania nie ma żadnego sensu.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Formatowanie to stworzenie pewnej struktury logicznej na dysku wynikającej z wybranego systemu plików np. FAT32 czy NTFS. Jak już ta struktura jest, to jej ponowne tworzenie mija się z celem, jeżeli nie potrzebujemy jej zmienić. Ponowne formatowanie wykonuje się głównie w przypadku:

- zmiany podziału na partycje
    - chęci szybkiego wyczyszczenia dysku ze wszystkich danych (logicznie, bo fizycznie te dane dalej tam są)

Może jeszcze da się wymyślić jakąś inną sytuację ale z pewnością okresowe formatowanie dla formatowania nie ma żadnego sensu.
    Ok więc dałeś mi pełną odpowiedz na moje pytanie . Nie znam się na tym dlatego wolałem zapytać i się upewnić.Dzięki bardzo wszystkim za odpowiedzi.

Uprawnienia umieszczania postów