Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Drożejący 24-70

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    (szkło z UE z oryg. kartą gwar. EWS a nie wydrukowana "swoja" karta gwarancyjna na szkła z USA)
    Z góry sory za mały offtop.
    Czytujemy forum? Szkła z USA z GW international SĄ NAPRAWIANE NA ŻYTNIEJ W RAMACH GWARANCJI:
    http://www.canon-board.info/showpost...2&postcount=15
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Z góry sory za mały offtop.
    Czytujemy forum? Szkła z USA z GW international SĄ NAPRAWIANE NA ŻYTNIEJ W RAMACH GWARANCJI:
    http://www.canon-board.info/showpost...2&postcount=15
    uwielbiam być zmuszonym do powrotu do zakończonej dyskusji bo ktoś nie doczytał ze zrozumieniem o czym piszę...
    Jeśli sklepy (a jest takich masa na allegro) daje swoją gwarancję zamiast oryginalnego ews (czy to european czy international z usa) to chyba ma ku temu jakiś ważny powód. Nie wydaje mi się, żeby kupował szkła z dystr. europejskiej z oryginalną kartą EWS, po czym wyrzucał ją do śmietnika i drukował swoją, nie dającą kupującemu możliwości wysłania sprzętu samodzielnie na żytnią, do autoryzowanego serwisu Canona w PL. Dzięki brakowi oryg. gwarancji odsyłamy sprzęt nie do serwisu a do sprzedawcy nie mając wpływu na to, gdzie będzie naprawiony - może u Józka w warsztacie, może też na żytniej za pieniądze sprzedawcy
    Wskazuję jedynie różnicę, skąd mogą się brać różnice w cenach - lepiej pytać o oryginalne karty EWS bo jak wiemy z doświadczenia nawet najbardziej zaufanego, najpewniejszego sklepu może za tydzień równie dobrze nie być...
    EOT

Uzależniony

Domyślnie

Dodam jeszcze kwestię dość istotną bo chyba nie uściśliłem jej zbytnio - w USA można kupić szkła tanie (z gwar. usa) i szkła drogie (z gwar. międzynarodową). Jakie są najczęściej sprowadzane, że wymagane jest wystawianie własnych kart gwarancyjnych? Pozostawiam już własnej dedukcji

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie trzymajmy się tak kurczowo chęci złapania adwersarza za słowo, zwłaszcza w okresie, gdy wahania walut dochodzą do kilku % dziennie/.../kiedy wchodzą w grę dziwne komentarze o chęci zysku pazernych sprzedawców - nie każdy ma tylko talarki w oczach... Gdybym Cię nie znał to spuściłbym kurtynę milczenia na takie komentarze ale z Twoich ust taka puenta... no wiesz ...
    Argumenty o wahaniach cen walut przyjmuje. Moj komentarz o pazernosci sprzedawcow byl uogolnieniem nie skierowanym do Ciebie - z powodu braku danych nie moglbym tak napisac, bo po ostatniej prosbie o podanie cen nie otrzymalem ich od Ciebie Natomiast inny sprzedawca wycial mi taki numer - na jego stronie internetowej zlozylem zamowienie i dostalem potwierdzenie przyjecia zamowienia, a po dwoch dniach napisano mi ze anuluja mi to zamowienie bo nowy pracownik sie pomylil i wystawil bledna cene, a nowa jest o 450pln wyzsza od poprzedniej Takze prosze bez urazy.

Co do dylematu autora - mam jeszcze ze starych zapasów ów szkło za 4.2 tys (szkło z UE z oryg. kartą gwar. EWS a nie wydrukowana "swoja" karta gwarancyjna na szkła z USA), jak chcesz to zapraszam na PM.
    To ja tez poprosze na PM wykaz "starych zapasow" :-)

Uzależniony

Domyślnie

Niestety za innych nie odpowiadam, co najwyżej za siebie. Co do ostatniej prośby o podanie cen... wybacz ale nic nie otrzymałem od Ciebie, zawsze staram się odpowiedzieć na każde zapytanie. Napisz raz jeszcze a odpiszę jak tylko będę mógł

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

to miłe że jest sprzedawca chętny sprzedać kalkulując cenę "do starych zapasów" a nie do zwyżkowego trendu na rynku Poznań to w ogóle miasto z dobrym podejściem do biznesu
    - dosłownie kilka dni temu kupowałem lampę - mając do wyboru jechać przez pół miasta do lokalnego dystrybutora + zapłacić więcej vs otrzymać od dystrybutora z Poznania paczkę kurierską do domku i zapłacić mniej - wybrałem oczywiście poznaniaka tak trzymać !

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Ogólnie to zauważyłem, że im droższe szkło tym bardziej ostatnio drożeje.
    Weźmy takiego Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM. W RTV Euro, kosztuje on na dzień dzisiejszy ponad 9,5k. A jeszcze miesiąc temu wyrwałem go za 7,7k. Oczywiście w innym sklepie, ale trend zmierza ogólnie do kwoty 10tyś.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacRo Zobacz posta
    Jeśli wszystko zdrożeje o 10% to najdroższe towary nominalnie zdrożeją najbardziej.

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacRo Zobacz posta
    Weźmy takiego Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM. W RTV Euro, kosztuje on na dzień dzisiejszy ponad 9,5k. A jeszcze miesiąc temu wyrwałem go za 7,7k. Oczywiście w innym sklepie, ale trend zmierza ogólnie do kwoty 10tyś.
    Z tego co zauważyłem, to w FOTOJOKER-ze jest dostępny za 8888 zł, a jak dobrze się poszuka to w salonach jest dostępny za cenę niższą.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecki74 Zobacz posta
    Z tego co zauważyłem, to w FOTOJOKER-ze jest dostępny za 8888 zł, a jak dobrze się poszuka to w salonach jest dostępny za cenę niższą.
    W tym wypadku to chyba ani Euro ani Fotojoker nie należą do najtańszych sklepów ze sprzętem foto (pomijając promocje).
    | 50D | 17-85 | S30 1.4 | 50 1.8 | 70-200 4 L | 430 EX II |

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów