Co się dzieje że canon 24-70 w przeciągu kilku dni podrożał o blisko 1000 zł na allegro i w sklepach. Przecież tak euro nie poszło w górę.
Co się dzieje że canon 24-70 w przeciągu kilku dni podrożał o blisko 1000 zł na allegro i w sklepach. Przecież tak euro nie poszło w górę.
Witam
Ja przymierzałem się do C 17-40 i też widzę, że w ciągu ostatnich dni średnio podskoczył o 100 lub więcej, podobnie inne, czy to tylko gorączka przedświąteczna?
Pozdrawiam
Smok
"Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair
O jakie 1000zł?
Poza tym nie wiem czy zauważyłeś ale w ciągu ostatnich kilku miesięcy sama waluta zdrożała o ok 20%. Do tego dochodzą podwyżki u producentów, coraz większe braki spowodowane Japonią, Tajlandią. Kiedyś musiało się to w końcu odbić na cenach, chociaż nadal nie wiem o jakim tysiącu piszesz...
Która waluta zdrożała aż tyle![]()
Wydaje mi się, że jak zwykle trafiają się sprzedawcy, którzy chcą "marketingowo" wykorzystać klęski żywiołowe i wyolbrzymiają wahania kursów walut :wink:
Ale np. tu jest 24-70L nawet za 2999pln, tyle że bez skarpety i odbioru osobistego:
http://allegro.pl/canon-ef-24-70mm-2...919853261.html
:-)
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 11-11-2011 o 13:18
Rok 2005 jeśli dobrze widzę robi swoje z ceną.
Ta
Jpy/pln
para ma wpływ na cenę azjatyckiej elektroniki. Sprzęt nie drożał do tej pory bo były jeszcze zapasy. Obecnie pln do jena jest słabszy niż był w 2009 i na cenach też się to odbije wkrótce jeszcze bardziej. Jest drogo, będzie jeszcze drożej (nie nie jestem handlarzem i boli mnie to bo chciałem sobie kupić 70-200). Pomijam obecną cenę twardych dysków, bo to inna para kaloszy.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner