Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Drożejący 24-70

Mieszany widok

Domyślnie Drożejący 24-70

Co się dzieje że canon 24-70 w przeciągu kilku dni podrożał o blisko 1000 zł na allegro i w sklepach. Przecież tak euro nie poszło w górę.

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Witam
    Ja przymierzałem się do C 17-40 i też widzę, że w ciągu ostatnich dni średnio podskoczył o 100 lub więcej, podobnie inne, czy to tylko gorączka przedświąteczna?

Pozdrawiam

Smok
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

zlotowka idzie w dol w stosunku do euro. a euro do innych walut...
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

O jakie 1000zł?
    Poza tym nie wiem czy zauważyłeś ale w ciągu ostatnich kilku miesięcy sama waluta zdrożała o ok 20%. Do tego dochodzą podwyżki u producentów, coraz większe braki spowodowane Japonią, Tajlandią. Kiedyś musiało się to w końcu odbić na cenach, chociaż nadal nie wiem o jakim tysiącu piszesz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    O jakie 1000zł?
    Poza tym nie wiem czy zauważyłeś ale w ciągu ostatnich kilku miesięcy sama waluta zdrożała o ok 20%. Do tego dochodzą podwyżki u producentów, coraz większe braki spowodowane Japonią, Tajlandią. Kiedyś musiało się to w końcu odbić na cenach, chociaż nadal nie wiem o jakim tysiącu piszesz...
    Nie tak dawno ceny na allegro zaczynały się od 4 tys. (pomijając najtańszych). Teraz masz już nowe aukcje po 5 tys i więcej nawet.
    Nie wiem czy się wstrzymać bo spadnie czy kupować bo zdrożeje. Ciśnienia nie mam niby.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    w ciągu ostatnich kilku miesięcy sama waluta zdrożała o ok 20%.
    Która waluta zdrożała aż tyle
    Wydaje mi się, że jak zwykle trafiają się sprzedawcy, którzy chcą "marketingowo" wykorzystać klęski żywiołowe i wyolbrzymiają wahania kursów walut :wink:
    Ale np. tu jest 24-70L nawet za 2999pln, tyle że bez skarpety i odbioru osobistego:
    http://allegro.pl/canon-ef-24-70mm-2...919853261.html
    :-)
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 11-11-2011 o 13:18

Uzależniony

Domyślnie

Rok 2005 jeśli dobrze widzę robi swoje z ceną.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Wydaje mi się, że jak zwykle trafiają się sprzedawcy, którzy chcą "marketingowo" wykorzystać klęski żywiołowe i wyolbrzymiają wahania kursów walut :wink:
    Ale np. tu jest 24-70L nawet za 2999pln, tyle że bez skarpety i odbioru osobistego:
    http://allegro.pl/canon-ef-24-70mm-2...919853261.html
    :-)
    Ta
    Jpy/pln
    para ma wpływ na cenę azjatyckiej elektroniki. Sprzęt nie drożał do tej pory bo były jeszcze zapasy. Obecnie pln do jena jest słabszy niż był w 2009 i na cenach też się to odbije wkrótce jeszcze bardziej. Jest drogo, będzie jeszcze drożej (nie nie jestem handlarzem i boli mnie to bo chciałem sobie kupić 70-200). Pomijam obecną cenę twardych dysków, bo to inna para kaloszy.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pablo_key Zobacz posta
    Był za 3799 zł niedawno ten obiektyw z Torunia ale odbiór np w McDonaldzie. Ja bym nie ryzykował.
    Ja kupiłem swoją 350-tkę w MD i był to jeden z najlepszych zakupów foto jakie zrobiłem - nie rozumiem tego zastrzeżenia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Spałeś przez ostatnie miesiące ? Maj: USD/PLN - 2,65 ; Październik: USD/PLN - 3,35

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów