Z tym zakupem w McDonalds to przeciez żaden problem. Ja swego czasu sprzęt za 7k kupowałem w KFC i bardzo milo wspominam transakcję![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Ja swoją A100 również sprzedawałem w McDonalds, bardzo miło to wspominam.
Nabywca ma sprzęt do dziś.
Ja 28mm kupowałem w MacDonald's, 28-70mm w kawiarni, a 85mm nową, bez oględzin. Jak łatwo zgadnąć, po testach okazało się, że to ta ostatnia miała najwięcej wad=)
Nie byłbym taki pewien, w moim ulubionym sklepie, gdzie ceny zawsze były w miarę niskie, nawet bym powiedział, że jedne z niższych w Warszawie wszystkie szkła podrożały.
24-70 kosztowało wcześniej ~4400, teraz ~4900
50L stało za ~5800, teraz za 6400
35L było za 5300, teraz jest za ponad 5500
I w zasadzie wszystkie szkła poszły do góry o mniej więcej stówkę.
Przy sprzętach używanych zawsze staram się dokonywać transakcji w miejscach publicznych, fastfood, centrum handlowe, stacja paliw, kawiarnia, etc. Zawsze jest dużo ludzi, często kamery, tak jest bezpieczniej. ;-)
Ostatnio edytowane przez _igi ; 12-11-2011 o 10:42
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
ludzie czasami są zbyt hmm ufni - miałem taki przypadek że sprzedając samochód ktos wpłacił mi na konto 10kzł zaliczki - pomimo iż nie chciałem w ogóle - facet się uparł i powiedział że to mocna forma rezerwacjiodjechał bardzo zadowolony z zakupu
osobiście - nie wysłałbym nieznanej osobie 10kzł zaliczki w dodatku na zakup samochodu którego nie widziałem
Toż przecież napisałem, że o ok 20%. Podobnie z jenem, euro, o franku nie wspominając. Nie trzymajmy się tak kurczowo chęci złapania adwersarza za słowo, zwłaszcza w okresie, gdy wahania walut dochodzą do kilku % dziennie bo nici z konkretnej dyskusji. Tym bardziej, kiedy wchodzą w grę dziwne komentarze o chęci zysku pazernych sprzedawców - nie każdy ma tylko talarki w oczach... Gdybym Cię nie znał to spuściłbym kurtynę milczenia na takie komentarze ale z Twoich ust taka puenta... no wiesz ...
Co do dylematu autora - mam jeszcze ze starych zapasów ów szkło za 4.2 tys (szkło z UE z oryg. kartą gwar. EWS a nie wydrukowana "swoja" karta gwarancyjna na szkła z USA), jak chcesz to zapraszam na PM.
Eot