Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: Drożejący 24-70

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    w ciągu ostatnich kilku miesięcy sama waluta zdrożała o ok 20%.
    Która waluta zdrożała aż tyle
    Wydaje mi się, że jak zwykle trafiają się sprzedawcy, którzy chcą "marketingowo" wykorzystać klęski żywiołowe i wyolbrzymiają wahania kursów walut :wink:
    Ale np. tu jest 24-70L nawet za 2999pln, tyle że bez skarpety i odbioru osobistego:
    http://allegro.pl/canon-ef-24-70mm-2...919853261.html
    :-)
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 11-11-2011 o 13:18

Uzależniony

Domyślnie

Rok 2005 jeśli dobrze widzę robi swoje z ceną.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Która waluta zdrożała aż tyle
    Wydaje mi się, że jak zwykle trafiają się sprzedawcy, którzy chcą "marketingowo" wykorzystać klęski żywiołowe i wyolbrzymiają wahania kursów walut :wink:
    Ale np. tu jest 24-70L nawet za 2999pln, tyle że bez skarpety i odbioru osobistego:
    http://allegro.pl/canon-ef-24-70mm-2...919853261.html
    :-)
    Ta
    Jpy/pln
    para ma wpływ na cenę azjatyckiej elektroniki. Sprzęt nie drożał do tej pory bo były jeszcze zapasy. Obecnie pln do jena jest słabszy niż był w 2009 i na cenach też się to odbije wkrótce jeszcze bardziej. Jest drogo, będzie jeszcze drożej (nie nie jestem handlarzem i boli mnie to bo chciałem sobie kupić 70-200). Pomijam obecną cenę twardych dysków, bo to inna para kaloszy.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Domyślnie

Ja tam wolę sklep gdzie mogę sprzęt dotknąć, obejrzeć nawet jeśli mam zapłacić ze dwie stówki więcej i dostać normalny polski paragon i gwarancję. No ale może nie 10 stówek więcej

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pablo_key Zobacz posta
    Był za 3799 zł niedawno ten obiektyw z Torunia ale odbiór np w McDonaldzie. Ja bym nie ryzykował.
    Ja kupiłem swoją 350-tkę w MD i był to jeden z najlepszych zakupów foto jakie zrobiłem - nie rozumiem tego zastrzeżenia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

lepiej w MD niż w lesie a tak serio to umówić się można nawet w poczekalni najbliższej jednostki Policji - bezpiecznie dla obu stron

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    umówić się można nawet w poczekalni najbliższej jednostki Policji - bezpiecznie dla obu stron
    Wydaje się lepiej niż w MD
    Po stwierdzeniu trefnych numerów fabrycznych zgłosić można natychmiast
    Czy aby jednak właściciele lokalu nie będą krzywo patrzeć na handel w ich poczekalni :-?
    :smile:
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 11-11-2011 o 16:40

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pod MD kupowałem obiektyw, pod BP obiektyw i lampę, w komendzie Policji kupowałem samochód i wszystko za każdym razem było ok. Ale raz kupiłem w Media Markt nową kamerę Samsunga i wymieniałem ją dwa razy a zaraz po gwarancji padła na amen

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Sensownie ,[z nieznajomymi osobami i pieniędzmi] coraz częściej umawiając się ludzie wybierają miejsca z monitoringiem [kamery].
    Tylko tak kupuję/sprzedaję z odbiorem osobistym. Kupując 16-35mm i 24-70mm (spora kasa) sprzedający sam zaproponował MD co bardziej upewniło mnie w legalność i bezpieczeństwo transakcji.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W moim przypadku też była to propozycja sprzedającego i też początkowo mnie to zdziwiło.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów