Moj Zenit TTL tez nie mial wbudowanej lampy... :-)Zamieszczone przez Paradox
Moj Zenit TTL tez nie mial wbudowanej lampy... :-)Zamieszczone przez Paradox
No ale Zenit TTL jest poza wszelką konkurencją!!Zamieszczone przez pn_
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Sorry ale porównywanie takich przedmiotów jak buty, kawa albo inne dobra masowe które są reprezentowane przez tyśiące innych podobnych, do dóbr które mają tylko kilka odpowiedników i nie mogą być wytworzone prosto i praktycznie przez każdego.. do tego zawierają elementy które mogą być powielone tylko przez nielicznych to BŁĄD .
hehe, a które to te odpowiedniki 5D :rolleyes:Zamieszczone przez popmart
Oczywiście sie zgadzam z tobą.
Jest cala lista odpowiednikow. A to dlatego, ze tylko dla malego procenta uzytkownikow 5D wnosi cos wartego jej ceny.Zamieszczone przez Kubaman
hmm w którym miejscu jest przecinek i powiedz mi no 5 odpowiedników 5D z innych firm ?
????Zamieszczone przez popmart
Zamieszczone przez popmart
Napisalem ja:
Inaczej formulujac mysl powyzsza (dla nie czytajacych ze zrozumieniem), dla 95% pstrykaczy lustrzankowych 5D nie wnosi nic im potrzebnego i wartego jej ceny, dlatego dla nich doskonalymi odpowiednikami sa 300D, 350D, 20D, D50, D70, 5D (to pierwsze na rynku :-) ), 7D, istDs...Zamieszczone przez pn_
Oczywiście próbujesz mnie zaczepić - standartZamieszczone przez pn_
Postarajmy się jednak wrócić do klue mojego retorycznego pytania.
To czy 5D ma odpowiedniki na rynku, nie jest kwestią preferencji użytkowników, a tym bardziej braku umiejętności niektórych z nich. To jest fakt, wynikający z fizycznych parametrów, funkcji i cech. Czy jest jakiś aparat na rynku, który mógłby się zakwalifikować do tej samej klasy sprzętu? Nie ma. Czy to dobrze? Myślę, że źle ale to już jest nie na temat.
EDIT: stosując twoje rozumowanie, odpowiednikiem 5D może być dokładnie wszystko, zaczynając od kompaktów, poporzez analogi, fotografię otworkową kończąc na telewizorze. Bo skoro wielu ludzi nie potrafi w ogóle zdrobić zdjęcia, to sobie kupią telewizor, bo to im bardziej pasuje LOL
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 14-01-2006 o 11:20
Oczywiscie zaczepianie to nie jest moj standard, po prostu dyskutuje, sam przy tym widzac na koncu wiele rzeczy w innym swietle.Zamieszczone przez Kubaman
Odpowiedniki moga byc zarowno funkcjonalne, do konkretnych zastosowan, jak i fizyczne - urzadzenia o zblizonych parametrach. Ja mialem na mysli, i latwo to zauwazyc, jak sie chce, odpowiedniki funkcjonalne, dobre dla 95% uzytkownikow.
To tak jak z tosterami. Sa zwyczajne tostery, opiekajace dwie kromki na raz i na przyklad duzo drozszy toster opiekajacy od razu caly bochenek. Dla 95% toster opiekajacy dwie kromki jest doskonalym odpowiednikiem, ten drozszy nie wnosi dla nich zadnej wartosci za ktora oplacaloby sie zaplacic duzo wiecej (nie potrzebuja opiekac calego bochenka, bo i tak nie skonsumuja). Co nie znaczy, ze nie chcieli by go miec :-)
a tak wracając do właściwego tematu - w wątku dotyczącym planów Canona na następne lata przeczytałem, co zresztą bardzo pasuje do rozmaitych opinii w sieci publikowanych od chyba dwóch lat EDIT: na temat spadku cen dSLR, że następca 5D powinien kosztować sporo mniej. Będzie to wymuszone tańszym, najprawdopodobniej zunifikowanym segmentem 1D, a także faktem ostrej konkurencji na poziomie semi-pro.
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 14-01-2006 o 11:30