Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Thread: Dlaczego nie mogę zakupić samej części?

Quote Originally Posted by sylwek2k View Post
    Bo w przeciwienstwie do wielu innych czesci, matowke mozna dostac jako akcesorium /patrz inne rodzaje matowek, niz standardowa/.
    Ale tu nawet nie chodzi o samą matówkę, tylko o smutny fakt wprowadzania klienta w błąd.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie bebesky's Avatar

Quote Originally Posted by Widelec View Post
    ile znasz serwisów autoryzowanych które nie sprzedają części luzem? ja tylko ten jeden jedyny.
    Serwis Zelmera u mnie w mieście. Chciałem kupić moduł do pralki. Co z tego że taki moduł można kupić w sklepie z częściami AGD, serwis ma ale nie sprzedaje. (A wtedy miałem bliżej do serwisu niż do sklepu).
    Ponadto nie wiem jak inne autoryzowane serwisy AGD - ale ten za samo sprawdzenie dlaczego sokowirówka nie działa chciał 50 zł czyli ponad 25% ceny nowej sokowirówki.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Grzeczny i układny podpis Merde's Avatar

Quote Originally Posted by bebesky View Post
    za samo sprawdzenie dlaczego sokowirówka nie działa chciał 50 zł czyli ponad 25% ceny nowej sokowirówki.
    Trudno żeby chciał mniej, toż to nawet porządna roboczogodzina pracownika nie jest...
    Do pewnego pułapu cenowego po prostu nie opłaca się naprawiać, ot postęp i era made in China.
    Gdybyś zapłacił za sokowirówkę ze 2 tysiące, to chyba odżałowałbyś te 5 dych?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany

różnie bywa , swego czasu pojechałem do serwisu centralnego z kranem (wcześniej pytając czy mogą mi sprzedać zawór ceramiczny - przez telefon powiedzieli że nie ma problemu) , zawór wymienili na miejscu nie chcąc ani grosza ani za pracę ani za zawór
    - powiedzieli że dobra marka jest dla nich najwazniejsza (fakt że zawór to ułamek ceny całej baterii ale jednak coś tam kosztuje) ...w Polsce to było

Pełne uzależnienie piast9's Avatar

Kojarzę historię sprzed ładnych paru lat. Zdaje się, że na pl.rec.foto.cyfrowa to było. Ktoś miał problem z aparatem Minolty, serwis powiedział to samo, że części to oni nie sprzedają. Sprawa trafiła do UOKiK czy nawet sądu. I wyszło, że oficjalny dystrybutor musi sprzedać część bądź wskazać miejsce, gdzie taką część można kupić, inaczej to nieuczciwa konkurencja. Czyli Canon Polska by trzeba o to pomęczyć.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony

Autorowi wątku chodzi o tą część ?
    http://www.ebay.com/itm/Canon-EOS-5D...item1c19d6e7ad

Tyle że to chyba do 5D I

Serwis nie prowadzi sprzedaży części wymagających demontażu sprzętu.

Pełne uzależnienie Kolaj's Avatar

Quote Originally Posted by piast9 View Post
    Czyli Canon Polska by trzeba o to pomęczyć.
    Otóż właśnie! Sam serwis nie jest tutaj w ogóle stroną i nie można od niego żądać aby prowadził działalność inną od tej, którą sobie postanowił.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Cenzor MacGyver's Avatar

Ano. Gdyby ktoś nie wiedział to CSI jest zewnętrzną, niezależną firmą. Mają autoryzację Canona (jak również Sony, Sanyo i Leica) i na podstawie umowy świadczą usługi serwisu gwarancyjnego i pogwarancyjnego. Reklamacje w sprawie braku dostępności części nalezy kierować do Canon Polska.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Default części - serwisy

Jest kilka zagranicznych firm, np na ebay. Wystarczy do nich napisać i zapytać o określoną część. Zamawiałem u nich część do obiektywu i bez problemu mi przysłali, cena z przesyłką z usa 40$, czy coś takiego. Ta sama reparacja w serwisie kosztuje około 300zł. Takie zabawy oczywiście tylko dla tych co mają silne nerwy i jakieś pojęcie o mechanice/mikroelektronice, no i czas na takie rzeczy.
    Nieraz lepiej zapłacic 2x tyle, dostać gwarancję a w tym czasie pracować zarabiając kilka razy więcej niż wynosi koszt reperacji Polskie realia? hmmm...

Pozdrówka
    Last edited by darkwire; 14-07-2012 at 05:07 PM.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast