Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Widok wątkowy

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Powoli dorastam do podjęcia decyzji o zakupie dobrej klasy monitora graficznego. Na ten cel chciałbym przeznaczyć kwotę ok. 4000,00 zł.
    Monitor służyłby głównie przy pracy z materiałem takim jak fotografia reklamowa choć nie tylko. W przyszłości, część z fotografii jakie wykonam trafi również do druku stąd pod tym względem monitor również powinien być mi pomocny.

Po wstępnym zapoznaniu się z ofertą EIZO i NEC, mój wybór padł na EIZO ColorEdge CX240. W sieci znaleźć można wiele pozytywnych opinii na jego temat. Z informacji jakie znalazłem wynika, że monitor ten może zostać niebawem wyprzedany z racji zaprzestania jego produkcji. Następca będzie zdecydowanie droższy więc jest to chyba dobry moment na zakup modelu CX240. Pytanie, czy w chwili obecnej jest jakaś sensowna alternatywa dla tego monitora? Czy cokolwiek innego byłoby dla mnie korzystniejsze?

http://www.canon-board.info/druk-ska...35/index2.html
    EIZO ColorEdge CX240 - pierwsze wrażenia - Nikoniarze.pl - Forum fotograficzne

W powyższych postach, Czornyj wypowiada się na jego temat dość pozytywnie. W innych z kolei, Tom01 oraz Czornyj porównują go z monitorami od NEC'a. Mam dylemat i nie jestem pewien, w którym kierunku mam podążać. Fajnie byłoby wydać mniejszą kwotę jednak z drugiej strony, chciałbym dokonać możliwie najlepszego wyboru i zakupić monitor na dłuższy okres czasu.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 19-01-2014 o 10:56

Uprawnienia umieszczania postów