Godziny pracy monitora to rzecz względna - przy 100% jaskrawości podświetlenie zużywa się 6x szybciej niż przy typowej jaskrawości 80-120cd/m^2, więc zużycie monitora o przebiegu 8000h może realnie odpowiadać 48000h pracy.
Nowy
Używany
Godziny pracy monitora to rzecz względna - przy 100% jaskrawości podświetlenie zużywa się 6x szybciej niż przy typowej jaskrawości 80-120cd/m^2, więc zużycie monitora o przebiegu 8000h może realnie odpowiadać 48000h pracy.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Wiktorze, jak to kiedyś czornyj napisał, w tej cenie kup to co Ci się bardziej podoba. Jest to ciężki dylemat, pogodzić posiadane fundusze z jakością. Kompromis w zasadzie nie istnieje z tego co czytam, ale coś trzeba wybrać. Pozostają Ci Delle lub inne HP. A alternatywą jest wybranie NEC'a P221 w cenie ok 1500 zł.
Canon 6D 85/1,8 50/1,4 70-200 2,8 IS USM II TCx2III 430EXII
Niekoniecznie. Jeśli monitor profesjonalny był skalibrowany do luminancji na normalnym poziomie 60-100 nitów, to nawet kilka tysięcy godzin nalotu nie zrobią mu dużej różnicy. A czasem można trafić na takie perełki jak mój dwuletni CG243 z nalotem poniżej dwóch tysięcy godzin :-) Trzeba po prostu popytać i posprawdzać jak wyświetlacz był użytkowany, zamiast z góry zakładać, że jak profesjonalny to na pewno mocno zużyty.