Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 77 z 183 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Bywalec
    Miasto
    Ostrów

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Czy ktoś pracuje na monitorze Eizo 2331 ? ( obróbka zdjęć ) .
    Jakie są rezultaty pracy na tym sprzęcie odnośnie zdjęć.

Stoje przed zakupemm tego monitowa i nie wiem czy jest dobry do w/w zastosowań .

Jeśli możecie coś innego polecić to prosze o propozycję ( monitor tanio budżetowy - nowy )
    Ostatnio edytowane przez robhary ; 23-09-2012 o 09:56

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez robhary Zobacz posta
    Czy ktoś pracuje na monitorze Eizo 2331 ? ( obróbka zdjęć ).
    Pewnie! Cała gromada ludzi. W tym wątku jest dużo opinii o rodzinie L568, L768, S1910, S1921, S1931, S2031W, S2231W, S2232W, S2233W, S2243W. To wszystko bardzo podobne monitory.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Warszawa

Pytanie kompletnego ignoranta (z uprzejmą prośbą o naukę).

Chcę kupić Eizo Foris FS2331 lub FS2332. Lepszy monitor nie jest mi raczej potrzebny z uwagi na to że fotografuję kompletnie amatorsko, nie mam fulfrejma, żadnej Lki etc.
    Moje pytanie dotyczy kalibratora który niektórzy sprzedawcy dołączają do tych monitorów (vide link eizo-foris-fs2332-bk-lcd-23 + easypix-2). Czy toto jest warte swoje ceny, czy ewentualnie dokupić do ww. monitora eye-one-colormunki-display. Drukarki w domu nie mam i mieć nie planuję. Zdjęcia obrabiam w LR4. Przymierzam się do wypróbowania Blurba ewentualnie innej foto-książki (dlatego chcę wymienić monitor TN na IPS).
    Dziękuję za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez Infamis ; 28-09-2012 o 16:06

Pełne uzależnienie

Color Munki Display jest dokładniejszym urządzeniem i jeśli tylko masz na to pieniądze, to warto zainwestować w ten właśnie kolorymetr.

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Color Munki Display jest dokładniejszym urządzeniem i jeśli tylko masz na to pieniądze, to warto zainwestować w ten właśnie kolorymetr.
    Dziękuję za podpowiedź. Różnica między zestawem monitor + easypix a monitorem + ColorMunki Display to ~250PLN. Czyli do przyjęcia. Ewentualnie, być może warto wziąć pod uwagę nowość - X-Rite ColorMunki Smile (tylko pewnie nikt tego jeszcze nie testował/sprawdzał).

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Infamis Zobacz posta
    Dziękuję za podpowiedź. Różnica między zestawem monitor + easypix a monitorem + ColorMunki Display to ~250PLN. Czyli do przyjęcia. Ewentualnie, być może warto wziąć pod uwagę nowość - X-Rite ColorMunki Smile (tylko pewnie nikt tego jeszcze nie testował/sprawdzał).
    Smile wygląda jak kolejna wersja i1 Display 2, być może z dodanymi tablicami korekcyjnymi dla nowszych typów monitorów. Przyznaję, że nie widziałem jeszcze tego czujnika, ale intuicyjnie trzymałbym się od niego z daleka.

Domyślnie Monitor 23" Dell U2312HM U2311H Full HD IPS

Monitor 23" Dell U2312HM U2311H Full HD IPS (2674454406) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Witam.
    Znalazłem na forum temat odnośnie tanich monitorów na których możemy pracować ze swoimi zdjęciami.
    Przed wakacjami upatrzyłem sobie konkretnie taki model monitora. Jednak to nie zmienia faktu, że jeżeli znajdę coś lepszego to nie zmienię zdania
    Po wakacjach zauważyłem, że jego cena spadła o 200zł.( koniec roku/ wyprzedaż)
    Prawdą jest również to, że średnio orientuje się w technologii koloru oraz monitorach.
    Ja wiem, że najlepiej by było kupić od razu monitor taki którego nie będę musiał zmieniać do końca życia.

Jednak czasami drobna różnica cenowa ( np 200zł) to duży przeskok w modelu monitora oraz jego parametrów.

Zajmuje się fotografią hobbystycznie od 4 lat. Dorabiam sobie na małych zleceniach ślubnych, moim zamiłowaniem jest fotografia portretowa oraz analogowa.

Pracuję na laptopie którymi pomimo dużego ekranu (18'4) nie sastysfakcjonuje mnie.

ACER ASPIRE 8942G

Acer Aspire 8942G - test wydajności - BenchIT.pl
    Link do mojego laptopa.
    Jestem pondadto studentem Architektury, któremu taki zakup jest jak najbardziej na ręke, biorąc pod uwagę wszelkie projekty w programach inżynierskich gdzie zawsze brakuje miejsca na monitorze.

Proszę jakiekolwiek opinie i ew. porady.

Pracuje oczywiście w systemie Canona jeżeli to mogłoby mieć cokolwiek do rzeczy :P.

Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie Odp: Monitor 23" Dell U2312HM U2311H Full HD IPS

mva.pl
    Tam jest sporo o tym monitorze, wystarczająco.
    5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kaliningrad

Pracuje na DELL i dokladnie na takim -polecam
    Jak bym bral dzisiaj to bym wziol nie 23 a24 calowy. Poddaje sie kalibracji (duze zakresy w jasnosci i kontrascie)
    Nie wymusza trzymania glowy w jednym polozeniu, potrzac pod dowolnym katem nic sie nie zamienia .

Właśnie w tej ofercie są podane dwa modele:
    dell-u2312hm i u2311h z czego na dole jest specyfikacja tego z 2312hm.
    Jak z kalibracją ? na oko ? ze wzornikiem ?

Strona 77 z 183 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987127177 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów