Tak próbowałem. Zainstalowałem jeden stabilny sterownik wstecz. Sytuacja ta powtarzała się również z pierwotnym (starym) sterownikiem który był zainstalowany domyślnie na laptopie. Ewentualnie czy są jakieś alternatywne sterowniki?
Nowy
Używany
Tak próbowałem. Zainstalowałem jeden stabilny sterownik wstecz. Sytuacja ta powtarzała się również z pierwotnym (starym) sterownikiem który był zainstalowany domyślnie na laptopie. Ewentualnie czy są jakieś alternatywne sterowniki?
E tam, jeden. Miałem przypadek kiedy grzebałem kilkanaście w tył i dopiero któryś zadziałał poprawnie. Też chodziło o instalację dwumonitorową gdzie gasło nie to co trzeba i na domiar złego zupełnie niekontrolowanie. Dotyczyło to komputera Fujitsu Siemens.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Z tym co był na laptopie to 2 :-)
Pamięta Pan numerek? a tak się zastanawiałem... po cholerę oni udostępniają stare sterowniki... To teraz już wiem.
Nie pamiętam numerka, ale znacząco się różnił od najnowszych.
No to zainstaluje starsze. I jeszcze jedno pytanie: czy jest szansa, że zmiana kabla na miniDP > dp pomoże? Może system widzi monitor jak by był podłączony przez zwykłe DVI (nie DVI dual link) i dlatego nie pozwala ustawić większej rozdzielczości niż 1920x1080?
PS. odkryłem, że zmiana rozdzielczości na 1920x1080 przy przechodzeniu na laptopa pomaga (tzn monitor później daje się włączyć) ale muszę przestawiać rozdzielczość.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przy najstarszym możliwym sterowniku efekt taki sam :-(
Poniżej screeny z konfiguracji:
Zaciekawiła mnie jeszcze jedna informacja: monitor nadal jest wykrywany przez sterownik jako 1920x1080
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Coś nie pojawił się 1 obrazek a nie mogę edytować...
Ostatnio edytowane przez jaroslaw.majcher ; 09-06-2012 o 11:32 Powód: Automerged Doublepost
DVI Single Link na pewno nie bo w ogóle nie dałoby się uruchomić powyżej 1920x1200. A czy w wersji jeden monitor, ekran laptopa zupełnie wyłączony, też nie ma w liście odpowiedniej rozdzielczości?
Również nie ma... Pojawia się jako domyślna gdy ją dodam (screen 2 w kolejności)
witam
muszę na szybko kupić jakiś budżetowy monitor, zanim uzbieram na coś konkretniejszego.
Proszę o pomoc w wyborze pomiędzy:
DELL ULTRASHARP 2007WFPb
iiyama E2207WS-B2
Eizo S1921
so???
5D,T17-35,C 50MM 1.8,PEN.50MM1.8
to podaj namiar jak szukac tych monitorow po 8 za dwajaki model kupil ?
Canon
Tylko jeden z nich? Do jakiej kwoty masz zamiar kupic? Po kupnie i tak trzeba go skalibrowac. Dell jest warty zakupu jednak trzeba przyjrzec sie rodzajowi matrycy.
Ostatnio edytowane przez ketras ; 12-06-2012 o 17:42
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"