Jest jeszcze przyjemne z pożytecznym: EIZO SX2262W.![]()
Nowy
Używany
Jest jeszcze przyjemne z pożytecznym: EIZO SX2262W.![]()
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
SX2262W jest zdecydowanie najtańszym, godnym uwagi monitorem szreokogamutowym na rynku.
Jego gargatuiczna przestrzeń barwowa skwantyzowana jest 12-o bitową 3DLUT o 16-o bitowej precyzji przeliczeniowej. Matryca S-PVA zopatrzona jest w kompensację równomierności podświetlenia, stabilizację i korektę starzenia tegoż (dzięki czemu jest bezlitośnie stabilna i nie wymaga częstej rekalibracji), oraz komfortową rozdzielczość 1920x1200px.
Ogólnie mamy więc (niemal) wszystkie możliwe bajery, plus niezłą ergonomię i oprogramowanie sterujące - wyświetlacz ze wszech miar godny uwagi...
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 29-05-2012 o 22:25
ze srebrzeniem czerni mam styczność na co dzień w moim laptopie sony.. wiec, aż tak bardzo nie będzie mi to 'ranić' oczua pewniee będzie to srebrzenie dużo mniejsze niż w vaio
no teraz to już chyba kwestia zamówienia monitorka![]()
C50D + BG-E2N + S30/1.4 + C80/1.8 + S8/3.5 + C580EXII + 2x Quantuum 600Ws + Quantuum 300Ws
jeszcze mam pytanie odnośnie kabla.
czy kupić kabel DisplayPort do hdmi ?
czy przejściówka z DisplayPort na hdmi + kabel hdmi (posiadam bdb. kabel)
zawsze byłem przekonany do jednego kabla łączącego bezpośrednio, bez żadnych przedłużek, czy zastosowanie przejściówki może pogorszyć wyświetlany obraz ?
C50D + BG-E2N + S30/1.4 + C80/1.8 + S8/3.5 + C580EXII + 2x Quantuum 600Ws + Quantuum 300Ws
Cokolwiek będzie skutecznie i bezproblemowo działać.
Nie wiem jak w przypadku kabli HDMI, ale np. w przypadku kabli miniDP->DP często zdarzało się, że nie trzymały one specyfikacji (co objawiało się np. problemami z wybudzaniem).
Paradoksalnie zatem lepszy okazywał się być poprawny kabel DP->DP i przejściówka, niż kabel mDP->DP bez zbędnych utensyliów - nie wiem jak będzie z HDMI, ale mz. warto zapytać wujka googla i oczytać się w temacie...
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 29-05-2012 o 22:42
Jeśli w laptoku jest miniDP to przejście z miniDP na DP lub miniDP na DVI. Trzeba tylko szukać dobrej, bo lubią nie działać.
mam hdmi w laptopie, wiec tu jest już problem. Bo przejściówki z DisplayPort do hdmi działają tylko w jedną strone, tak wyczytałem z aukcji na allegro, tzn. musiałbym mieć DisplayPort w laptopie a w monitorze hdmi, a jest odwrotnie.
Mam nadzieje, że dobrze myśle. W monitorze pa231w jest port DisplayPort a nie miniDisplayPort, prawda?
to bede zmuszony zaakceptować chyba tylko kabel DVI-HDMI
noo tak , tak, ale myślalem o displayport na hdmidlatego napisalem ze jest probelm
![]()