Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 42 z 169 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No nie ma. Jak ostatnio robiłem profil to zmiana była na poziomie dosłownie -3tint w LR (tak żeby to obrazowo przedstawić) kosmetyczna. Ostatnio oddawałem parę odbitek do labu (nie mojego ) dlatego zaznaczyłem, że bez korekcji i jest ok. (zdjęcia do dyplomu: biel jest biała, skóra skórzasta )
    Kalibracja to pryszcz i tu zmiany faktycznie nie muszą być zabójcze (szczególnie, jeśli monitor był już kiedyś kalibrowany) - ale że bez zapiętego w systemie profilu monitora szerokogamutowego zdjęcia wyświetlają się poprawnie, to już zakrawa na Cud Nazarejski...

Dobra znalazłem! Mam na prawym brzegu tak na wysokość połowy monitora, grubości nie przekraczającej paska do przewijania. Mea culpa . Tyle, że to nigdy nie będzie obszar roboczy więc powstrzymałem się przed wyrzuceniem na śmietnik
    Powinny to być raczej większe obszary, ale może trafiła się wybitnie równomierna sztuka - od pewnego czasu P221 (które nb. niebawem kończą swą długą karierę i przechodzą w zasłużony stan spoczynku) są jakby równiejsze. Są też różne progi wrażliwości na tego typu wady - znane mi są przypadki "artystów", dla których najcudniejsze ColorEdge i SpectraView były jedną wielką tandetną niedoróbą.

Ja tam tym akcesoriom nie ufam kiedyś kolega kupił z tego płytę niby do czyszczenia napędu bo mu tam ktoś polecił. No i mu eksplodowała w środku i napęd do wyrzucenia
    Co oznacza zwrot "łagodny detergent"? np. rozcieńczony płyn do szyb? Może być na bazie alkoholu czy nie?
    W przypadku akcesoriów do czyszczenia nie spotkałem się jeszcze z czymś szczególnie niebezpiecznym. Ogólnie matryca pokryta jest plastikowym laminatem, więc jeśli tylko płyn nie jest w stanie rozpuścić PCV, to nic strasznego nie powinno się przydarzyć. Woda + zwyczajny płyn do szyb powinien dać radę, natomiast alkohol i co bardziej agresywne substancje lepiej sobie darować. Ważniejsza mz. jest dobra szmatka/czyścik.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Dziękuję bardzo Panie Marcinie

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z racji że obecny padł czas kupić nowy, znalazłem coś takiego co o nim sądzicie, miał, lub ma może ktoś taki ? IIyama ProLite X2377HDS-B1 budżet troszkę mizerny tak do 1 tyś max niestety

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Maciek faktycznie z automatu tworzy i zapina w systemie profil ICC monitora, więc jest w tym ziarenko prawdy...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A swoją drogą, są różne rodzaje mikrofibry?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Nie mam pojęcia. Kupiłem pierwszą z brzegu i sprawdza się znakomicie. Wygląda to trochę jak mini ręczniczek frote. Niepozorne a genialne.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Oddzielne do mebli, oddzielne do kokpitu w aucie, oddzielne do szkła...
    Bartek, daj spokój! Idź do sklepu i kup jedną butelkę z takim niebieskim do psiukania, do szyb i szmatkę coś jak frotte - mieciutką i puszystą.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

IMHO do luster najlepsze

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie wtf??

Hej jeśli było to przepraszam ale nawet nie wiem jak ten temat ugryźć i czego szukać bo problem wydaje się być banalny a jednak.....
    mam eizo 2243 i do wczortaj wszystko było dobrze.....ale tu nagle podczas pracy cały ekran zmienił zabarwienie...... teraz wtgląda to jakbym patrzył przez zielone okulary.....

co tu się mogło stać?? proszę o pomoc bo sa już nie wiem czego szukac a w takich warunkach nawet przeglądać sieci się nie da (

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Sprawdź, czy sie wtyczka w monitorze lub karcie graficznej nie poluzowała.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 42 z 169 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów