Witam,
Mam do Szanownych Forumowiczów pytanie - prośbę o pomoc w wyborze, ewentualne uwagi.
Dotychczas korzystałem z monitora LG, 23 cale, matryca TN... . Jako, że akurat mi ten monitor umiera, pojawia się uzasadniona okazja do zmiany na lepsze. Obróbka zdjęć jest ważna, ale to tylko wycinek potrzeb - monitor ma być uniwersalny (poza grami, bo poza pasjansa i solitera nie wyszedłem). Fotografia, internet, filmy itp. Rozmiar raczej większy. Myślałem pierwotnie o EIZO CS240, ale jest on tak dalece wyspecjalizowany fotograficznie, że nie mam przekonania do płacenia aż tyle za 24 cale. Wiem, że ortodoksyjni (a może po prostu PROFESJONALNI)użytkownicy cyfrowej ciemni poza EIZO CG (ewentualnie ciut niżej) lub wybranych NEC-ów nic nie uznają, lecz w moim skromnym przypadku to trochę tak, jakbym miał kupić Ferrari na dojazdy do pracy.
Oba tytułowe monitory oraz przywołany powyżej CS240 to podobny, raczej akceptowalny przedział cenowy.
Czy mogę prosić tych z Was, którzy mieliście z tymi monitorami do czynienia i jakieś uwagi? Ewentualnie może jakieś alternatywne propozycje?
Z góry dziękuję i pozdrawiam![]()