Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany
- Głosujących
- 11. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II
Cześć,
Piszę bo jestem strasznie niezdecydowany i mimo, że starałem się zgłębić wszystkie tajniki wiedzy o monitorach nie jestem tego w stanie ogarnąć.
Mój problem polega na tym, że pracuje obecnie na imacu dalszej części dla czego chciałbym to zmienic chyba nie musze tłumaczyć.
W każdym razie przy trójce dzieci i wciąż ubogim asortymencie sprzętowym musze bardzo rozważnie wydawać pieniądze i w tym przypadku muszę wybierać między obiektywem a jakością obrobki oddawanych fotografii, tutaj kluczowe słowo także ślubnych.
Zanzaczyłem, że ślubnych bo rozumiem, że to może mieć kluczowe znaczenie przy wyborze między srgb a adobe rgb.
Oczywiście nie chciał bym wydać na monitor więcej niż 2000 ale rozumiem, że może być to niemożliwe i jestem na to także przygotowany
Kalibrator 1d pro jest, (jak by co) chociaż i tak zastanawiałem się czy nie oddac monitora wcześniej do labu, żeby nie mieć wątpliwości co do kalibracji.
No i nie chciał bym żeby był mniejszy niż 24" oczywiście jeśli byłaby jakaś 23 perełka za 2000 to bym nie marudził ale nic takiego nie widziałem.
Czytałem oczywićście też ten wątek MVA.PL • Zobacz wątek - Lista polecanych monitorów do fotografii i grafiki ale ponieważ nie miałem doświadczenia z żadnym z tych monitorów to ciężko wybrać, bo gdybym miał kupować na własną rękę kupił bym Dell U2711 ale już się naczytałem że to nie najlepszy wybór 
W każdym razie będę wdzięczny za każdą propozycję i uwagę.
z góry dziękuje!
Uprawnienia umieszczania postów