Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Teraz mam problem z kupnem "kapturka", no bo przecież Eizo do biurowych monitorów takiego asortymentu nie produkuje Chyba pozostaje pobawić się w Adama Słodowego...
    Zrobiłem takie lapidarne porównanie podświetlania Twojego monitora (publikowałeś zdjęcie bieli) i swojego SX2462W. Ja swoje zdjęcie robiłem ipadem więc winietka widoczna.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Zrobiłem takie lapidarne porównanie podświetlania Twojego monitora (publikowałeś zdjęcie bieli) i swojego SX2462W. Ja swoje zdjęcie robiłem ipadem więc winietka widoczna.
    Zrób to samo z czernią

Różnica jest taka, że ta nierównomierność podświetlenia jest jeszcze mniej widoczna gołym okiem, niż na zdjęciu, niezauważalna podczas obróbki, a co dopiero jak pojechałeś po nim krzywymi. Za to czerń jak się patrzy "na żywo" aż boli w SXie.

Przecież nie ma się co dziwić, że jest taka różnica w podświetleniu. EV ma grubość panela 2 cm, a SX ze 3 x tyle. Notabene jestem ciekaw, jak wygląda podświetlenie w nowym iMacu 27.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 25-03-2013 o 10:36
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Zrób to samo z czernią

Różnica jest taka, że ta nierównomierność podświetlenia jest mniej widoczna gołym okiem, niż na zdjęciu, a co dopiero jak pojechałeś po nim krzywymi. Za to czerń jak się patrzy "na żywo" aż boli w SXie.
    Podciąganie kontrastu na tego rodzaju "rzutach" obrazu z monitora doprowadzi nas do katastrofy, tyle tylko powiem. Za moment pojawi się masa ogłoszeń "sprzedam tanio monitor graficzny, mało śmigany" :-D

Uprawnienia umieszczania postów