Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    (...)
    Tutaj nie ma słowa o załączonym kapturze HD2PA2427, taki drobny detal wartości 400zł
    W tym drugim sklepie też nie widziałem takiej informacji. W sumie jak kupowałem swojego 3 lata temu, to też nie dawali. Inna kwestia, że ja tego akurat nie potrzebuję.

No dobra, ale to tak reasumując - pytanie do specjalistów; czy jest sens pchać się w CT dla hobbysty amatora?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    W tym drugim sklepie też nie widziałem takiej informacji. W sumie jak kupowałem swojego 3 lata temu, to też nie dawali. Inna kwestia, że ja tego akurat nie potrzebuję.

No dobra, ale to tak reasumując - pytanie do specjalistów; czy jest sens pchać się w CT dla hobbysty amatora?
    Promocja jest od sierpnia 2020.

ColorTuned jest rozwiązaniem dla osób, które nie mają dostępu do kalibratora, nie chcą zawracać tym sobie głowy i oczekują rozwiązania gotowego do pracy po wyjęciu z pudła.

Jeśli ma się dostęp do kalibratora i nie boi instrukcji obsługi można to równie dobrze ogarnąć samemu. Monitor warto skalibrować, bo poprawia to nieco jego liniowość i neutralność (zgodność krzywej odpowiedzi tonalnej z funkcją gamma 2,2 oraz barwę bieli/szarości z D65).

Uprawnienia umieszczania postów