Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 581 do 1 590 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Monitory - porady, problemy itd. część II

Cytat Zamieszczone przez szymkowski Zobacz posta
    Nie znam się na monitorach graficznch dlatego pytam co jest lepsze i co warto kupić. Do tej pory myślałem, że Eizo będzie najlepszym wyborem. Jednak NEC podoba mi się ze względu na rozdzielczość i rozmiar. Z drugiej strony własnie kolega polecił mi Eizo ze względu na gamut...

Inna sprawa, że na FB (grupa canon-board) polecali Nec-a ale tylko z Color Tuned. Ty zaś tutaj piszesz, że to wszystko jest o kant ... i bądź tu mądry ;-)
    To nie tak. Szeroki gamut nie jest w foto do niczego potrzebny. Wiekszosc labow to sRGB, ludzie ogladajacy foty tez w wiekszosci maja normalnogamutowe monitory. Szeroki gamut powoduje za to czesto sporo problemow zwlaszcza w windowsach. Temat rzeka.
    Color tuned to akcja w ktorej monitory Z pudla poddawane sa "kalibracji" dodawany jest program svII i 5 lat gwarancji oraz naklejke na monitor i certyfikat.
    Ja potrafie sobie monitor ogarnac wiec wersja ct nie jest mi do niczego potrzebna. Monitory te sie prawie nie psuja. Jesli wytrzyma 3 lata to jest duza szansa ze i 5 sobie poradzi
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 10-05-2018 o 13:22

Uprawnienia umieszczania postów