To by bylo dobre uruchomic np. trub skalowania dla 2500x1400 rozdzialki ktora jest natywna na 27"
24" cale, normalny monitor ma niestety troche duza plamke.
Nowy
Używany
To by bylo dobre uruchomic np. trub skalowania dla 2500x1400 rozdzialki ktora jest natywna na 27"
24" cale, normalny monitor ma niestety troche duza plamke.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
A ja mam pytanie dotyczące Argyll z DispcalGUI.
Mianowicie postanowiłem sprawdzić "czym to się je". Mam tani kalibrator, tani monitor. Ale nurtuję mnie ten błąd. Kalibracja przebiegła chyba prawidłowo, przystąpiłem do profilowania, to poszło w części. Mianowicie jak tworzy/oblicza krzywe, profile itp, wywala się na końcu z takim błędem:
Ma ktoś jakiś pomysł co nie tak?
LG L1919S, Spyder 3 Elite, Argyll 1.6.3, DispcalGUI 2.0.0.0
Na oryginalnym sofcie coś się zrobiło, był profil, ale jak na razie dopiero się uczę, więc dużo z tego nie rozumiem.
Tym razem przy kalibracji zmieniałem ustawienia w OSD monitora, jasność, kanały RGB by w miarę je "wyrównać".
Wszystko jest ok do czasu tego nieszczęsnego tworzenia profilu.
soft wypakowałem, w jego folderze zainstalowałem nakładkę, wskazałem folder bin. Zainstalowałem sterowniki do spydera z jego katalogu.
Te zmienne środowiskowe dalej się zmienia? Tego akurat nie robiłem.
--- Kolejny post ---
Tu log
http://wklej.org/id/1348845/
Początkujący od 4 lat...
No tak....
Szybkie klikanie na "Dodaj do zaufanych" w antywirusie przy tworzeniu profilu pomogło, teraz przechodzi![]()
Początkujący od 4 lat...
mam pytanko- mam 2,5k pln na wymiane mojej tnki na cos z ips. poki co widze ze wybor pomiedzy eizo cs230 a nec spectraview 232. jakie zady i walety kazdy z nich ma? poki co widze ze tylko eizo ma korekcje z czujnika wbudowanego wzgl.pierwszej kalibracji i zapisanych ustawien.
rozumiem ze icc dla kazdego mozna zrobic?
ogolnie-co wybrac w tej kasie?a moze jakas uzywka(z tym bywa ciezko-male tego sie oglasza..)
EIZO CS230:
+ Lepszy soft do kalibracji, ale dodatkowo płatny.
+ Czujnik utrzymujący parametry.
+ 5 lat gwarancji.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Tom01 -ok dziex..a sama jakos wysw?pokrycie adobergb(eizo slabe...)...jak wychodzi porown obr obrazu bit?
Bardzo proszę pisać zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadmi pisowni!
K.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-06-2014 o 03:15
Matryce bardzo podobne, 6 bitów + 2HiFRC. Gamut lekko powyżej sRGB.
Ok czyli przy podobnej cenie dla amatora eizo styknie?hmmm a w wakacje cos slyszalem ze eizo ma w tym segmenie cos nowego pokazac (tzn.najtansze graficzne)? No i pyt soft do kal jest do sciagniecia "jakos" ?