Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Za P242W przemawia komfortowa, 24-o calowa matryca AH-IPS z satynowym dyfuzorem i możliwość pełnej, sprzętowej kalibracji, oraz świetne oprogramowanie i bizantyjskie bogactwo ustawień na 1000 możliwych sposobów.

Za P232W przemawia cena, okupiona niższym komfortem mniejszej matrycy o mniejszej rozdzielczości.

Za SX2262W przemiawia poszerzony gamut i ew. dobra czerń (dla tych, dla których ma to znaczenie).

Moja rekomendacja do fotografii publikowanej w internecie i odbitek z labu - P242W.

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Za P242W przemawia komfortowa, 24-o calowa matryca AH-IPS z satynowym dyfuzorem i możliwość pełnej, sprzętowej kalibracji, oraz świetne oprogramowanie i bizantyjskie bogactwo ustawień na 1000 możliwych sposobów.

Za P232W przemawia cena, okupiona niższym komfortem mniejszej matrycy o mniejszej rozdzielczości.
    A możesz mi powiedzieć czym w przypadku P232W ten komfort się przejawia? Tym 1 calem? Ciut szkoda mi 1tyś PLN dołożyć...

Dzięki!
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Cytat Zamieszczone przez slouON Zobacz posta
    A możesz mi powiedzieć czym w przypadku P232W ten komfort się przejawia? Tym 1 calem? Ciut szkoda mi 1tyś PLN dołożyć...

Dzięki!
    Wiesz co zastanawialem się jak i ty nad monitorem do obróbki, zresztą kilka postów temu możesz znaleźć moje wypociny. Ale ile można... kupilem NEC p242w i... jest świetny. Nie męczy wzroku, czerń jest super. Brać.
    24" w LR to nadal za malo więc looknij sobie na jakieś ekraniki w tej rozdziałce i na mniejsze a sam zobaczysz, że "wielkość ma znaczenie" - monitor to element zestawu który wymienia się co wiele, wiele lat więc może warto zainwestować
    Miałem wziąść wczesniej tego SX 24", ale jak sobie pomyślałem ile będę musiał żonie tłumaczyć co i jak przełączać, dlaczego kolor jest taki jaki jest i czy samemu mi się zechce za każdym razie zmieniać ustawienia to zrezygnowałem z AdobeRGB.
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Uprawnienia umieszczania postów