Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Nie spodziewaj się cudów za te pieniadze.. Bo wymagania takie że aż się ciśnie na usta tekst z reklamy McKaczora...
    Ja kupiłem w firmie LiderPC z Wrocławia bo mogłem sobie wpaść z laptopem i wybrać monitor i testować ile chciałem. Dell zbiera w miar dobre opinie (przeglądając zagraniczne fora) jako monitor budżetowy, jednak ma troche wad (wysoka jaskrawość minimalna, duży rozrzut jakościowy, brak sterowania równomiernością podświetlenia). Z czegoś większego w tym budżecie masz Nec'e serii NX ale niestety nie mają one elektronicznej kontroli podświetlania, stąd bez uprzedniego testu nie ma co się nawet interesować. Oraz Eizo S2231 (cena w zależności od przebiegu 800-1100 zł), ale z nimi tak jak z NEC'em)

Za te pieniądze nic więcej jak 21-22" nie kupisz. Z bardziej ciekawych ofert w ostatnim czasie był NEC P221w za 990 (trochę przekracza twój budżet) oraz Eizo S2111 za 420 zł (licytacja od 250 z powodu niewielkiego defektu, który notabene raczej by w pracy nie przeszkadzał jakoś szczególnie).
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 23-07-2012 o 13:48

Uprawnienia umieszczania postów