Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 71 z 183 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II

Cytat Zamieszczone przez komarsnk Zobacz posta
    Mam SX2262W i miałem robioną kalibrację. Dostałem plik .icc no i gitara. Czy jak zmieniam komputer to muszę wykonać ponowną kalibrację ze względu na inną kartę graficzną? Czy mogę użyć poprzedniego profilu?
    Jak jesteś podłączony przez DVI (z obu stron kabla) to nie musisz. Jak z jednej przynajmniej strony jest analogowe złącze VGA to raczej też nie musisz, chociaż tutaj niektórzy mogą dyskutować :-)

wcześniej było HDMI w lapku i DVI w monitorze (przez przejściówkę) teraz jest DVI<->DVI
    Czyli nie muszę?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

wcześniej było HDMI w lapku i DVI w monitorze (przez przejściówkę) teraz jest DVI<->DVI
    Czyli nie muszę?
    Nie wiadomo. HDMI może się różnić od DVI. Sterowniki kart graficznych często ingerują w obraz na wyjściu HDMI.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Czyli jednak... Niestety przez weekend muszę pracować więc tutaj pojawia się pytanie: czy lepiej usunąć/wyłączyć ten profil .icc i pracować w ogóle bez, czy zainstalować te uniwersalny ze strony EIZO?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Czyli jednak... Niestety przez weekend muszę pracować więc tutaj pojawia się pytanie: czy lepiej usunąć/wyłączyć ten profil .icc i pracować w ogóle bez, czy zainstalować te uniwersalny ze strony EIZO?
    Ma Pan jakiś drukowany punkt odniesienia? Po prostu po podłączeniu wypadałoby zrobić naoczną weryfikację.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Tak też zrobię
    Dziękuję za podpowiedź

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie Odp: jaki monitor, konkretnie

Krótkie pytanko, bez zbędnych rozwodzeń; czy coś takiego

LG IPS225V-BN - Monitor z podświetlaniem LED - CENA w Sklepie RTV EURO AGD

może służyć do obróbki zdjęć?

Proszę, żeby wypowiedział się ktoś kto ma doświadczenie z tego typu monitorami tj. budżetowymi z matrycami IPS. Na EIZO mnie nie stać, używane DELLe etc. a nawet EIZO da się kupić w tych pieniądzach lecz ja nie mam zaufania do tego typu rzeczy używanych.

Przeznaczenie amatorskie z uwzględnieniem kilku zleceń za kasę rocznie. Proszę darować sobie wypowiedzi w stylu bez EIZO możesz długopisy skręcać.

Ewentualnie jeśli ktoś ma coś do polecenia w tym zakresie cenowym, no powiedzmy max +200 zł.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 21-07-2012 o 21:12
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Doprawdy zostało mi skręcanie długopisów czy nikt po prostu nie miał do czynienia z tego typu monitorami?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

za 600zł nie możesz niczego oczekiwać; owszem posłuży ci do obróbki zdjęć ale nie odwzoruje ci poprawnie barw, nie zobaczysz szczegółów w cieniach itp

zapoznaj się z tym MVA.PL &bull; Zobacz wątek - Lista polecanych monitorów do fotografii i grafiki

nie musi być EIZO, ja mam NEC PA231W i bardzo sobie go chwalę

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Doprawdy zostało mi skręcanie długopisów czy nikt po prostu nie miał do czynienia z tego typu monitorami?
    Jak już wiele razy powtarzano w tym wątku - matryca to tylko ułamek tego na co się składa dobry monitor.
    Na allegro pełno jest używanych Eizo - S1921/1931, S2331, S2332, L767, L768. NEC - 19/20 UXI
    Poszukaj i postaraj sobie znaleźć ofertę, gdzie będziesz mógł zobaczyć monitor wcześniej bo w 90% to są monitory poleasingowe (w lepszym czy gorszym stanie). Ja kilka lat temu skorzystałem z takiej oferty i idąc na kompromis (rozdzielczość i wielkość), zakupiłem za niewielkie pieniądze jeden z wymienionych eizo (po skalibrowaniu i podpięciu profilu wszystko działa jak trzeba). Cudów się nie spodziewaj ale lepiej to niż zwykła TN.

Strona 71 z 183 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów