Nowy
Używany
wcześniej było HDMI w lapku i DVI w monitorze (przez przejściówkę) teraz jest DVI<->DVI
Czyli nie muszę?![]()
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Czyli jednak... Niestety przez weekend muszę pracować więc tutaj pojawia się pytanie: czy lepiej usunąć/wyłączyć ten profil .icc i pracować w ogóle bez, czy zainstalować te uniwersalny ze strony EIZO?
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Tak też zrobię
Dziękuję za podpowiedź
Krótkie pytanko, bez zbędnych rozwodzeń; czy coś takiego
LG IPS225V-BN - Monitor z podświetlaniem LED - CENA w Sklepie RTV EURO AGD
może służyć do obróbki zdjęć?
Proszę, żeby wypowiedział się ktoś kto ma doświadczenie z tego typu monitorami tj. budżetowymi z matrycami IPS. Na EIZO mnie nie stać, używane DELLe etc. a nawet EIZO da się kupić w tych pieniądzach lecz ja nie mam zaufania do tego typu rzeczy używanych.
Przeznaczenie amatorskie z uwzględnieniem kilku zleceń za kasę rocznie. Proszę darować sobie wypowiedzi w stylu bez EIZO możesz długopisy skręcać.
Ewentualnie jeśli ktoś ma coś do polecenia w tym zakresie cenowym, no powiedzmy max +200 zł.
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 21-07-2012 o 21:12
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Doprawdy zostało mi skręcanie długopisów czy nikt po prostu nie miał do czynienia z tego typu monitorami?
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
za 600zł nie możesz niczego oczekiwać; owszem posłuży ci do obróbki zdjęć ale nie odwzoruje ci poprawnie barw, nie zobaczysz szczegółów w cieniach itp
zapoznaj się z tym MVA.PL • Zobacz wątek - Lista polecanych monitorów do fotografii i grafiki
nie musi być EIZO, ja mam NEC PA231W i bardzo sobie go chwalę
Jak już wiele razy powtarzano w tym wątku - matryca to tylko ułamek tego na co się składa dobry monitor.
Na allegro pełno jest używanych Eizo - S1921/1931, S2331, S2332, L767, L768. NEC - 19/20 UXI
Poszukaj i postaraj sobie znaleźć ofertę, gdzie będziesz mógł zobaczyć monitor wcześniej bo w 90% to są monitory poleasingowe (w lepszym czy gorszym stanie). Ja kilka lat temu skorzystałem z takiej oferty i idąc na kompromis (rozdzielczość i wielkość), zakupiłem za niewielkie pieniądze jeden z wymienionych eizo (po skalibrowaniu i podpięciu profilu wszystko działa jak trzeba). Cudów się nie spodziewaj ale lepiej to niż zwykła TN.