Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 67 z 183 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Media Player Classic Home Cinema. Też darmowy, bardzo dużo możliwości, chociaż interfejs wygląda jak produkt minionej epoki (dokładnie rzecz biorąc jak microsoftowy Media Player 6 - to chyba będzie z Windows 2000 albo XP sprzed Service Packów)
    pelnia szczescia - o to chodzilo
    masz u mnie piwo stary!
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Mam pytanie

Czy kupując monitor EIZO FlexScan SX2462W + EasyPix potrzebuję jeszcze coś do szczęścia. Czy posiadając to urządzenie bedę mógł samodzielnie dokonac sprzetowej kalibracji. Mam laptopa toshiba satelite a660-18G, który posiada wyłącznie hdmi i chyba gniazdo d-sub. Jaki kabel kupic.
    5d mII, samyang 8mm, 17-40 L, ef 50 1,8, 24-70 L, 135 L, 580 exII, ThinkPad T520+NEC PA271W

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Do EIZO serii SX zastosowanie EasyPixa to grzech. Urządzenie ani oprogramowanie nie umożliwia optymalnej kalibracji tak precyzyjnego monitora.

Kabel trzeba HDMI->DVI. Ew w sklepie monitory.mastiff.pl w uwagach do zamówienia po prostu proszę dopisać jaki kabel ma być dołożony i właściwy, dobrej jakości, będzie w pudle gratis.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

O wlasnie Panie Tomaszu, to ja przy okazji zapytam o przewody sygnalowe do monitora.
    Aktualnie korzystam z DVI - ale, ze moja karta graficzna ma cztery gniazda DisplayPort to tak z czystej ciekawosci.. jest jakas roznica w jakosci obrazu przesylanego za pomoca przewodu DVI a DisplayPort?
    Bo np. hdmi zaowazylem, ze strasznie przebaria obraz.
    Szczegolnie kolor czerwony - on po prostu wpada w karmazynowy.
    Pare razy na probe podlaczylem do kilku roznych telewizorow LCD laptopa za pomoca hdmi, odpalilem przykladowe zdjecie - po czym to samo zdjecie odtworzylem w telewizorze, za pomoca podlaczonego pendrive i wbudowanej w TV przegladarki zdjec.
    Roznica byla kolosalna (doslownie)
    Z pendrive mozna przyjac, ze zdjecie mialo w miare "neutralne" kolory, ale to co zobaczylem z laptopa podlaczonego do TV za pomoca HDMI to pozal sie panie boze
    Cos zle ustawione, czy po prostu hdmi "tak ma" (?)
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    jest jakas roznica w jakosci obrazu przesylanego za pomoca przewodu DVI a DisplayPort?
    Nie ma.

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Bo np. hdmi zaowazylem, ze strasznie przebaria obraz.
    Karta graficzna może "myśleć", że po drugiej stronie kabla HDMI jest telewizor i robi niedźwiedzią przysługę włączając jakieś polepszacze. Cieżko to czasem wyłączyć.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie jak podłączyć montor 27 cali do laptopa

W przyszłym tygodniu kupuje monitor necpa271W i chcę go tymczasowo podłączyć do laptopa. Narazie nie mam komputera stacjonarnego, a laptop nie posiada złącza display, mini display ani DvI. Ma jedynie hdmi. Co tu zrobic? Myślałem o zewnętrznej karcie graficznej na exprescard ale mało informacji w sieci o takich wynalazkach. Karta graficzna na usb z reguły oferuje rozdzielczość jedynie hdmi czyli 1980x1200 czy cos takiego. Może komuś przychodzi do głowy jakiś prosty i skuteczny sposób.
    5d mII, samyang 8mm, 17-40 L, ef 50 1,8, 24-70 L, 135 L, 580 exII, ThinkPad T520+NEC PA271W

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartek_ Zobacz posta
    W przyszłym tygodniu kupuje monitor necpa271W i chcę go tymczasowo podłączyć do laptopa. Narazie nie mam komputera stacjonarnego, a laptop nie posiada złącza display, mini display ani DvI. Ma jedynie hdmi. Co tu zrobic? Myślałem o zewnętrznej karcie graficznej na exprescard ale mało informacji w sieci o takich wynalazkach. Karta graficzna na usb z reguły oferuje rozdzielczość jedynie hdmi czyli 1980x1200 czy cos takiego. Może komuś przychodzi do głowy jakiś prosty i skuteczny sposób.
    Po HDMI wyprowadzisz tylko 1920x1080 pikseli. Więcej się nie da. W monitorze możesz wybrać tryb wyświetlania obrazu bez skalowania, więc możesz mieć pulpit piksel w piksel, tyle, że z czarnymi marginesami wokół. Możesz też włączyć skalowanie proporcjonalne - z tego co pamiętam, ten monitor dość fajnie radził sobie u mnie z powiększaniem sygnału Full HD do swojej natywnej rozdzielczości. Co do zewnętrznych kart graficznych to się nie wypowiem - nie miałem z takimi do czynienia.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Być może do tego laptopa można dokupić stację dokującą z DVI?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Być może do tego laptopa można dokupić stację dokującą z DVI?
    **** blada to toshiba satellite a660-18g nie ma stacji.
    pomyślalem, że oddam laptopa do zaprzyjaźnionego komisu i wymienię na innego z dvi. sa tam teraz jakieś firmy del z dvi. ale czy nawet jesli ma wyjście dvi czy karta z laptopa obsłuży rozdzielczość 2560x1440??????????????????

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartek_ Zobacz posta
    nawet jesli ma wyjście dvi czy karta z laptopa obsłuży rozdzielczość 2560x1440??????????????????
    Raz góra ??? by wystarczyło
    Imho nie, nawet jak jakaś Quadro obsłuży to DVI zablokuje - nie spotkałem się ze spec. DVI "powyżej" 1920x1200; raczej tylko Display Port, ale poczekajmy na Magów Wątku.
    the silence is deafening

Strona 67 z 183 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów