Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 59 z 183 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Coś już napisał Awatar Bffist
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4fly Zobacz posta
    witam
    muszę na szybko kupić jakiś budżetowy monitor, zanim uzbieram na coś konkretniejszego.

Proszę o pomoc w wyborze pomiędzy:
    DELL ULTRASHARP 2007WFPb
    iiyama E2207WS-B2
    Eizo S1921

so???
    Mam IIyame ale prolite E2407hds, bardzo sobie chwale. A kupiłem w promocji rok temu za 599zł bodajże
    Ostatnio edytowane przez Bffist ; 12-06-2012 o 18:14

Początki nałogu

Domyślnie

No i działa. Kupiłem kabel miniDP => DP (1m lindy za 150zł !!!) i zadziałało od pierwszego podłączenia. Dell kazał mi wymienić sterowniki na najnowsze z ich www ale nie zdążyłem bo kurier dostarczył kabelek.

Dodatkowo monitor w sterowniku jest widziany jako podłączony przez DP a nie DVI jak to było w przypadku poprzedniego kabla i myślę, że w tym tkwił problem. Niestety sterowniki nieraz sprawiają takie problemy...
    6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Wczoraj Apple oglosilo nowego Macbooka z matryca Retina o ogromnej rozdzielczosci (ta sama co w Ipadzie 3).

Jak myslicie, uzywanie wyswietlacza Macbooka a tymbardziej nowej retiny ma sens przy obrobce?
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Jak myslicie, uzywanie wyswietlacza Macbooka a tymbardziej nowej retiny ma sens przy obrobce?
    Myślę tak: jakbym miał wolne dwa koła papieru to bym sobie to kupił, jednak trzeba będzie poczekać zanim Adobe wszystko zaktualizuje. Samo ppi - 220 - imho boskie. Nie mogę się już doczekać kiedy wejdzie to na netbuki; takie 12" i 1920x1200. Ostatnio wszyscy promują IPS'y więc jest duża szansa, że trafi to i do netbuków/mniejszy lapków.
    Jeśli zaś chodzi o odwzorowanie kolorów nowej matrycy to w necie przeczytałem opinię Tom01, że wyświetlacz Apple'a (stary) koło Eizo czy Nec nawet nie stał.
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Myślę tak: jakbym miał wolne dwa koła papieru to bym sobie to kupił, jednak trzeba będzie poczekać zanim Adobe wszystko zaktualizuje. Samo ppi - 220 - imho boskie.
    Pytanie jak sobie poradzą z resztą softu z interfejsem na bitmapach?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Rozdzielczość ekranu z niewidocznymi gołym okiem pikselami to ideał i w końcu zbliżenie się do rzeczywistości. Przez niezliczoną ilość lat, techniki obrazowania przyzwyczajały nas do kłamstwa, że widoczny piksel to coś normalnego. To tak jakby producenci kart dźwiękowych nie mogli przez 40 lat wyjść poza pasmo słuchawki telefonicznej.

Jeśli zaś chodzi o odwzorowanie kolorów nowej matrycy to w necie przeczytałem opinię Tom01, że wyświetlacz Apple'a (stary) koło Eizo czy Nec nawet nie stał.
    Bo to TN. Jeśli natomiast w nowym będzie IPS o takiej jakości jak w Ipadzie trzecim, to Apple przejedzie po konkurencji walcem. I to kilka razy. Nie spodziewam się w laptopie zaawansowanej sprzętowej kalibracji ani wielobitowej 3DLUT, ale naturalne własności panelu powalają i tak.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Dopiero zaczyna Awatar 4fly
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arekhit Zobacz posta
    to podaj namiar jak szukac tych monitorow po 8 za dwa jaki model kupil ?
    wybacz,nic nie zrozumiałem

Tylko jeden z nich? Do jakiej kwoty masz zamiar kupic?
    lepiej nie będę pisał bo do Tesko mnie pogonicie

potrzebuje jakiegos taniocha, na jakieś kilka miesięcy bo nabyłem komputer, 5D, i nie stać mnie przez najbliższy czas...
    zastanawiam się czy lepiej kupić klasowo leszczego ale używkę z jakąś gwarancją i skalibrować czy np. jakąś nową Iiyame z matrycą TN...

tak wiem wątków było kilka, a jeden ma tysiąc stron ale we wszystkich jest opinia, z którą się zgadzam, że lepiej dozbierać...
    tylko że ja niemam nawet CTRka do tego czasu więc coś muszę nabyć...
    5D,T17-35,C 50MM 1.8,PEN.50MM1.8

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeśli natomiast w nowym będzie IPS o takiej jakości jak w Ipadzie trzecim, to Apple przejedzie po konkurencji walcem. I to kilka razy.
    Mógłbyś napisać coś o stanowisku pracy pod SX2262W, na swojej stronce piszesz o świetlówkach Graphica TLD90 950, czy jest coś bardziej odpowiedniego pod w/w Eizo?
    Coś nowszego może, oczywiście w kategorii econo czyli nie droższego niż te 4 sztuki Graphiki. Pokój powiedzmy 3.5x3.5m białe ściany, powiedzmy, że z zasłoniętym oknem.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Mógłbyś napisać coś o stanowisku pracy pod SX2262W, na swojej stronce piszesz o świetlówkach Graphica TLD90 950, czy jest coś bardziej odpowiedniego pod w/w Eizo?
    Coś nowszego może, oczywiście w kategorii econo czyli nie droższego niż te 4 sztuki Graphiki. Pokój powiedzmy 3.5x3.5m białe ściany, powiedzmy, że z zasłoniętym oknem.
    Źródeł światła jest sporo, jednak wszystkie droższe niż świetlówki liniowe. Oprócz Philipsa Graphica w grę wchodzi jeszcze Osram Color Proof i to koniec wyboru jeśli chodzi o niedrogie i dobre światło.

Oczywiście oprawa jest jeszcze ważna. Nie może mieć klosza. Najlepsze są biurowe lampy z rastrem.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Bo to TN. Jeśli natomiast w nowym będzie IPS o takiej jakości jak w Ipadzie trzecim, to Apple przejedzie po konkurencji walcem. I to kilka razy. Nie spodziewam się w laptopie zaawansowanej sprzętowej kalibracji ani wielobitowej 3DLUT, ale naturalne własności panelu powalają i tak.
    A wiadomo coś czy będzie to IPS? I czy wiadomo czy wyjdzie ten Mac w wersjie 13"? Bo jeżeli tak to znowu stracę kase

Strona 59 z 183 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów