Nowy
Używany
No i działa. Kupiłem kabel miniDP => DP (1m lindy za 150zł !!!) i zadziałało od pierwszego podłączenia. Dell kazał mi wymienić sterowniki na najnowsze z ich www ale nie zdążyłem bo kurier dostarczył kabelek.
Dodatkowo monitor w sterowniku jest widziany jako podłączony przez DP a nie DVI jak to było w przypadku poprzedniego kabla i myślę, że w tym tkwił problem. Niestety sterowniki nieraz sprawiają takie problemy...
6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard
Wczoraj Apple oglosilo nowego Macbooka z matryca Retina o ogromnej rozdzielczosci (ta sama co w Ipadzie 3).
Jak myslicie, uzywanie wyswietlacza Macbooka a tymbardziej nowej retiny ma sens przy obrobce?
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Myślę tak: jakbym miał wolne dwa koła papieru to bym sobie to kupił, jednak trzeba będzie poczekać zanim Adobe wszystko zaktualizuje. Samo ppi - 220 - imho boskie. Nie mogę się już doczekać kiedy wejdzie to na netbuki; takie 12" i 1920x1200. Ostatnio wszyscy promują IPS'y więc jest duża szansa, że trafi to i do netbuków/mniejszy lapków.
Jeśli zaś chodzi o odwzorowanie kolorów nowej matrycy to w necie przeczytałem opinię Tom01, że wyświetlacz Apple'a (stary) koło Eizo czy Nec nawet nie stał.
the silence is deafening
Rozdzielczość ekranu z niewidocznymi gołym okiem pikselami to ideał i w końcu zbliżenie się do rzeczywistości. Przez niezliczoną ilość lat, techniki obrazowania przyzwyczajały nas do kłamstwa, że widoczny piksel to coś normalnego. To tak jakby producenci kart dźwiękowych nie mogli przez 40 lat wyjść poza pasmo słuchawki telefonicznej.
Bo to TN. Jeśli natomiast w nowym będzie IPS o takiej jakości jak w Ipadzie trzecim, to Apple przejedzie po konkurencji walcem. I to kilka razy. Nie spodziewam się w laptopie zaawansowanej sprzętowej kalibracji ani wielobitowej 3DLUT, ale naturalne własności panelu powalają i tak.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
wybacz,nic nie zrozumiałem
lepiej nie będę pisał bo do Tesko mnie pogonicieTylko jeden z nich? Do jakiej kwoty masz zamiar kupic?
potrzebuje jakiegos taniocha, na jakieś kilka miesięcy bo nabyłem komputer, 5D, i nie stać mnie przez najbliższy czas...
zastanawiam się czy lepiej kupić klasowo leszczego ale używkę z jakąś gwarancją i skalibrować czy np. jakąś nową Iiyame z matrycą TN...
tak wiem wątków było kilka, a jeden ma tysiąc stronale we wszystkich jest opinia, z którą się zgadzam, że lepiej dozbierać...
tylko że ja niemam nawet CTRka do tego czasu więc coś muszę nabyć...
5D,T17-35,C 50MM 1.8,PEN.50MM1.8
Mógłbyś napisać coś o stanowisku pracy pod SX2262W, na swojej stronce piszesz o świetlówkach Graphica TLD90 950, czy jest coś bardziej odpowiedniego pod w/w Eizo?
Coś nowszego może, oczywiście w kategorii econo czyli nie droższego niż te 4 sztuki Graphiki. Pokój powiedzmy 3.5x3.5m białe ściany, powiedzmy, że z zasłoniętym oknem.
the silence is deafening
Źródeł światła jest sporo, jednak wszystkie droższe niż świetlówki liniowe. Oprócz Philipsa Graphica w grę wchodzi jeszcze Osram Color Proof i to koniec wyboru jeśli chodzi o niedrogie i dobre światło.
Oczywiście oprawa jest jeszcze ważna. Nie może mieć klosza. Najlepsze są biurowe lampy z rastrem.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl