X-Rite to bardziej inteligentna i dopracowana konstrukcja. Warto dopłacić do wersji i1Display Pro, która posiada przydatne w fotografii funkcje strojenia kontrastu i własnego punktu bieli, oraz współpracuje z oprogramowaniem NEC, EIZO itd.
Nowy
Używany
X-Rite to bardziej inteligentna i dopracowana konstrukcja. Warto dopłacić do wersji i1Display Pro, która posiada przydatne w fotografii funkcje strojenia kontrastu i własnego punktu bieli, oraz współpracuje z oprogramowaniem NEC, EIZO itd.
Mówiłem już, że się do tego nie nadaję? ;-)
Byłem w sklepie i było to:
Czy chodziło o tego po lewej?![]()
Jak możesz !
Zdjęcie iPhonem na forum Canona!![]()
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Bez X-Rite i1Display Pro trudno będzie precyzyjnie określić !
Sorry, nie mogłem się powstrzymać - to przecież wątek o monitorach, spektrometrach i kalibrowaniu...![]()
Dokładnie to bez nowego X-Rite i1Pro2 (nb. wcielenie zajebozy).
i1Display Pro ma niezłą zgodność z funkcją składowych trójchromatycznych obserwatora CIE, ale mimo wszystko nie ma kalibracji dla widma świetlówek w hipermarkecie, dlatego pomiar może być nieco przekłamany.
Lepiej w tym wypadku sięgnąć po nowy spektrofotometr - jest zgodny z XRGA, ma kompensację szumu i driftu temperaturowego, autokalibrację długości fali, pomiar w ISO M0, M1 oraz M2, oświetlacze A i UV, a wszystko to w aluminiowej obudowie, z łatwym do czyszczenia filtrem - więc powinno być dobrze![]()
Mam szybkie pytanie - jak sie ma poza rozdzielczoscia 2231 do 2243 ?
z gory dziekuje za pomoc
Canon
Zacząć wodą i skończyć na wodzie jeśli używamy mikrofibry.Detergenty potrafia rozpuszczać mikrofibrę.Dobra ściereczka z mikrowłóknami nieźle myje i usuwa nawet tłuszcz - wystarczy lekko zmoczyć czystą wodą (destylowaną lub przegotowaną) - od tego radzę zacząć!
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl