Kalibracja to pryszcz i tu zmiany faktycznie nie muszą być zabójcze (szczególnie, jeśli monitor był już kiedyś kalibrowany) - ale że bez zapiętego w systemie profilu monitora szerokogamutowego zdjęcia wyświetlają się poprawnie, to już zakrawa na Cud Nazarejski...
Jak bum cyk cyk. Mam Win7 i jest naprawdę ok. Aż zacząłem otwierać moje stare zdjęcia i wyglądają tak jak wyglądać powinny
Zamieszczone przez czornyj
Powinny to być raczej większe obszary, ale może trafiła się wybitnie równomierna sztuka - od pewnego czasu P221 (które nb. niebawem kończą swą długą karierę i przechodzą w zasłużony stan spoczynku) są jakby równiejsze.
Mam model z początków produkcji. Ja widzę tylko ten jeden obszar.
Zamieszczone przez czornyj
W przypadku akcesoriów do czyszczenia nie spotkałem się jeszcze z czymś szczególnie niebezpiecznym. Ogólnie matryca pokryta jest plastikowym laminatem, więc jeśli tylko płyn nie jest w stanie rozpuścić PCV, to nic strasznego nie powinno się przydarzyć. Woda + zwyczajny płyn do szyb powinien dać radę, natomiast alkohol i co bardziej agresywne substancje lepiej sobie darować. Ważniejsza mz. jest dobra szmatka/czyścik.
ok dzięki
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk