No w zasadzie wyższa rozdzielczość kusi ale jednak to jest 1500zł no i 16:9
Mam takie pytanie, jak się ma PA241W do Eizo SX2462W ?
Różnica ceny to 900zł
Chodzi mi o takie rzeczy jak jakość obrazu, możliwość pracy w trybie sRGB, równomierność podświetlenia, powtarzalność, możliwości kalibracji, ewentualne ograniczenia w tej materii, jakieś nowinki, które poprawiają pracę, stabilność i trwałość monitora, wspomniałeś, że NEC dysponuje jakimś fiuczerem odnośnie elektronicznego korekty starzenia się podświetlenia, Eizo nie ma odpowiednika takiej funkcji? Czy w przypadku PA241 nie jest to po prostu hasło marketingowe?
Przyznam się też, że Eizo rozważam dlatego gdyż nie podoba mi się podejście serwisu NECa z którym miałem pewne przejścia, i jakoś nie chciałbym drugi raz doświadczać tego co doświadczyłem nawet jeśli było to wydarzenie jednostkowe, a nie sądzę. Z gwarancją NECa jest dobrze do momentu aż nam się monitor nie zepsuje pół roku przed jej końcem gdy to nie dysponują takim samym modelem lub częściami typu matryca...
Stąd dzięki podejściu serwisu mam trochę alergię na NECa i straciłem do nich zaufanie.
I mimo, że rozważam zakup PA241W tak podchodzę do tego już z dużą rezerwą, z powodu doświadczeń, jak i świadomości dużego rozrzutu jakościowego tego samego modelu w kilku egzemplarzach. Ale różnica 900zł też nie jest bez znaczenia.
Więc nawet pominąwszy moje awersje do serwisu, czy warto zakupić SX2462W , czy jednak PA241W?